Ivo Melchers Ivo Melchers
26/12/2022 09:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2022 09:33

Hoeveel bitcoin miljardairs verloren sinds maart 2022

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers keldert weer onder $24.000 terwijl verkoopdruk hoog ligt

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

De portfolio´s zijn het afgelopen jaar voornamelijk rood gekleurd en dit leidt dan ook tot flinke verliezen voor veel crypto-investeerders. Vorige maand kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de gemiddelde bitcoin (BTC) investeerder momenteel zwaar in het verlies staat.

Echter zijn het de crypto miljardairs die in absolute getallen het meest te lijden hebben sinds maart van dit jaar. Volgens recente schattingen van Forbes hebben de bearmarkt en de golf van faillissementen in de crypto-industrie de afgelopen negen maanden maar liefst $116 miljard uit de zakken van oprichters en investeerders gehaald.

Crypto Ontbijt: iPhone-lek ontdekt, ‘cryptowallets niet veilig’ en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin miljardairs in het rood

Het verlies vertegenwoordigt het gecombineerde persoonlijke vermogen van zeventien mensen uit de crypto-wereld. Meer dan vijftien hebben sinds maart van dit jaar meer dan de helft van hun vermogen verloren. Als gevolg hiervan werden tien namen verwijderd van de lijst met cryptomiljardairs.

Een van deze miljardairs is Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance. In maart was zijn 70% aandeel in de crypto exchange nog gewaardeerd op $65 miljard, maar momenteel is daar nog $4,5 miljard van over. Eerder kon je al lezen dat zijn vermogen met $82 miljard is opgedroogd gedurende de bearmarkt.

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, heeft ook een flink gedeelte van zijn persoonlijke vermogen ‘verloren’. Deze week kon je lezen dat het aandeel van Coinbase, COIN, een nieuw dieptepunt had bereikt. Vergeleken met de all-time high is het met bijna 92% gedaald. In dat opzichte doet de bitcoin koers het zo slecht nog niet. Armstrong heeft een geschat vermogen van $1,5 miljard, terwijl dat in maart nog $6 miljard bedroeg.

Ondergang cryptobeurs FTX

Na de pijnlijke ondergang van FTX is het geen verassing dat de oprichters, Sam Bankman-Fried (SBF) en Gary Wang, hun vermogen zijn kwijtgeraakt. SBF, de voormalig CEO, heeft ongeveer $23 miljard verloren en Wang heeft ongeveer $1,7 miljard in rook zien opgaan.

Het verwateren van het vermogen zal niet de enige zorg zijn van SBF op het moment. Het is momenteel namelijk afwachten tot het strafrechtelijke proces zal beginnen wat mogelijk zal leiden tot een jarenlange celstraf.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie