Roy van Krieken Roy van Krieken
21/12/2022 20:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2022 20:05

Crypto beurs Coinbase aandeel daalt naar all-time low

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/rarrarorro

De koersen van vrijwel alle cryptocurrencies zijn het afgelopen jaar eigenlijk alleen maar gedaald. De bitcoin (BTC) koers staat maar liefst 75% onder water en de hype omtrent crypto is aardig opgedroogd. Dat betekent ook dat crypto bedrijven momenteel veel pijn ervaren. Een van die bedrijven is de Amerikaanse crypto exchange Coinbase.

Cryptobeurs maakt crypto toegankelijker voor Nederlanders: klik en trade
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Coinbase aandeel

Coinbase maakt in april 2021 als eerste grote crypto bedrijf beursgang. Het aandeel van Coinbase, COIN, heeft net als de meeste cryptocurrencies niet een al te best jaar achter de rug. Sterker nog, COIN heeft onlangs een nieuw historisch dieptepunt bereikt.

Op het moment van schrijven is de waarde van een COIN aandeel een luttele $35. Dat is vergeleken met de dag van de beursgang, en tevens de all-time high, een daling van bijna 92%! Daarmee vergeleken doet de bitcoin koers het dus helemaal nog niet zo slecht.

Het betekent ook dat de marktkapitalisatie van Coinbase rake klappen heeft gekregen. Op 13 november van 2021 was deze marktkapitalisatie nog een astronomische $89 miljard, maar ondertussen is deze waarde gedaald tot slechts iets meer dan $9 miljard. 

Crypto exchange blijft optimistisch

Ondanks deze pijnlijke cijfers blijft de Amerikaanse exchange zelf positief over de toekomst. In een nieuw rapport, het 2023 Crypto Market Outlook, gaat de exchange in op het toekomstperspectief. Volgens het rapport liggen er veel kansen in het nieuwe jaar en zal Coinbase vroeg of laat weer opkrabbelen. Hoewel de crypto markt dus op zijn gat ligt, is er fundamenteel weinig veranderd volgens Coinbase. 

“Veel traditionele risicovolle activa lijken nog steeds kansrijk, en de beleggingstheorien voor cryptocurrencies zoals BTC en ETH zijn volgens ons niet fundamenteel veranderd.”

Wel zal de markt als geheel veranderen. Vooral het lenen van geld zal in de toekomst anders gaan dan in het verleden, aldus Coinbase. We zagen uiteraard dat leenplatformen het afgelopen jaar geregeld in de problemen kwamen. Denk aan Celsius en BlockFi. Dit heeft volgens Coinbase bevestigd dat dingen anders zullen gaan in de toekomst.

“Meer dan waarschijnlijk zullen we een rijping zien van leenpraktijken in de cryptoruimte, inclusief acceptatienormen, passende zekerheden en asset/liability management.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie