Ivo Melchers Ivo Melchers
21/12/2022 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2022 09:01

Failliete BlockFi wil crypto teruggeven aan klanten

Nieuws
Debacle crypto: reembolso parcial tras la quiebra

Foto: Jarretera / Shutterstock.com

Crypto-leenplatform BlockFi kwam in november in de financiële problemen als gevolg van de significante blootstelling aan het failliete FTX. Ongeveer twee weken later kon je in het crypto nieuws lezen dat het bedrijf een zogenoemde chapter 11 faillissement had aangevraagd wat ook wel gezien kan worden als een aanvraag voor uitstel van betaling.

Zo’n faillissementsprocedure zet alle civiele rechtszaken stop en stelt het bedrijf in staat om normaal te blijven functioneren en een herstelplan op te stellen onder toezicht van de rechtbank.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Opluchting voor sommige BlockFi gebruikers

Inmiddels heeft het failliete leenplatform een verzoekschrift ingediend bij de faillissementsrechter om tegoeden van gebruikers in de zogenoemde ‘wallet accounts’ beschikbaar te kunnen stellen voor opnames. Het is belangrijk om te vermelden dat deze wallet accounts los staan van de interest accounts die dus niet zijn meegenomen in de motie.

Een BlockFi gebruiker had namelijk de beschikking over twee soorten rekeningen, de een is gewoon een hot wallet om je crypto in te bewaren en de andere is een spaarrekening waar je rente krijgt over je cryptocurrencies.

In een mail die het bedrijf naar zijn gebruikers had gestuurd, stond tevens dat het bedrijf de intentie heeft om een soortgelijke claim in te dienen bij het Hooggerechtshof van Bermuda met betrekking tot BlockFi wallet accounts bij BlockFi International Ltd, een dochteronderneming van BlockFi.

 

Het leenplatform heeft ook een verzoek ingediend om de gebruiksinterface bij te werken ‘’om activa correct weer te geven vanaf de platformpauze’’. Dit zou de gebruikerspogingen om geld over te maken tussen wallet en interest accounts, evenals eventuele openstaande transacties, effectief verwerken.

Wat nu voor BlockFi gebruikers?

Op 9 januari zal er een hoorzitting plaatsvinden waarin de faillissementsrechtbank zal beslissen of het de motie van BlockFi zal goedkeuren. Op 13 januari zal een soortgelijke zitting worden gehouden voor de internationale entiteit van het populaire leenplatform. Deze is met name belangrijk voor alle Nederlanders, want alle niet-Amerikaanse activiteiten worden vanuit de internationale tak uitgevoerd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement