Roy van Krieken Roy van Krieken
10/02/2022 15:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2022 15:49

Inflatie stijgt tot nieuwe records, bitcoin koers reageert heftig

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Inflatie stijgt tot nieuwe records, bitcoin koers reageert heftig

Foto: Noska Photo/Shutterstock

Vanmiddag maakte het Amerikaanse Labor Department bekend dat de jaarlijkse inflatie in de Verenigde Staten in januari was gestegen tot maar liefst 7,5%. Een dergelijk hoge inflatie is sinds 1982 niet meer gezien. De onzekerheid in zowel de aandelen als bitcoin (BTC) is groot en velen vragen zich af of de de Amerikaanse centrale bank nu dan toch echt drastische maatregelen zal gaan nemen om deze inflatie af te remmen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Inflatie en bitcoin

De nieuwe inflatiecijfers zijn zo’n 0,2% slechter dan van tevoren werd verwacht door zelfs Wall Street. Vrijwel direct nadat de nieuwe inflatiecijfers vandaag bekend werden dook de koers van bitcoin enkele procenten omlaag. Opmerkelijk is dat het herstel vrijwel direct hierna weer plaatsvond en de bitcoin koers binnen luttele minuten weer op hetzelfde niveau stond als voor de daling.

De markt is ondertussen natuurlijk al enigszins gewend geraakt aan berichten over torenhoge inflatie. Hoewel de nieuwe cijfers iets slechter zijn dan verwacht wil dat niet zeggen dat de verbazing in de markt groot was. Wellicht dat hierom een extreme reactie uitbleef.

Amerikaanse Federal Reserve

Wel zijn de zorgen over mogelijke aanscherping van het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, nu weer wat opgelaaid. Even leek het erop dat de Fed wellicht renteverhogingen links zou laten liggen, maar nu de inflatiecijfers toch weer wat tegenvallen lijkt dit volgens veel analisten toch weer met enige zekerheid te gaan gebeuren.

De angst voor bijvoorbeeld de renteverhogingen van de Fed kan ook de reden zijn dat in eerste instantie de koers van bitcoin reageerde met een dump. Mensen zijn bang dat spoedig de renteverhogingen roet in het eten van hun risicovolle investeringen zoals bitcoin zullen gooien.

Aan de andere kant zien mensen over het algemeen bitcoin als een uitstekende bescherming tegen een hoge inflatie, ofwel een inflation hedge. Het snelle herstel laat dan ook zien dat het vertrouwen in bitcoin als inflation hedge nog altijd aanwezig is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie