Roy van Krieken Roy van Krieken
10/12/2021 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2021 16:05

Instituties kunnen bitcoin prijs naar $500k tillen: Cathie Wood

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Instituties kunnen bitcoin prijs naar $500k tillen volgens Cathie Wood

De CEO van Ark Invest, Cathie Wood, staat al jaren bekend als een gigantische bitcoin (BTC) bull. In een interview met CNBC stelde zij gisteren nog dat een significante instroom van institutioneel geld de potentie heeft om de bitcoin koers met zeker $500.000 te doen stijgen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cathie Wood

Volgens Wood zijn grote institutionele investeerders in een rap tempo de wereld van cryptocurrencies binnen aan het stromen. Steeds meer zien deze grote instituties bitcoin en andere cryptocurrencies als een legitieme investering.

Wood geeft ook aan dat zij gelooft dat de crypto sector een volledig nieuwe correlatie heeft met de rest van de financiële wereld. Volgens haar is dit enorm aantrekkelijk voor instituties die op zoek zijn naar diversificatie van hun portfolio.

“Institutionele managers moeten kijken naar nieuwe activa klassen die een lage correlatie hebben elkaar. Dat is cruciaal in het diversifiëren en de Heilige Graal als het op asset allocation aankomt.”

Mochten de reusachtige vermogensbeheerders van de wereld slechts 5% van hun portfolio in crypto activa zoals bitcoin stoppen, dan zal de bitcoin koers met $500.000 stijgen, zo stelt Cathie Wood.

Uiteraard zal zoiets niet van de ene op de andere dag plaatsvinden. Langzaam aan zullen institutionele investeerders cryptocurrencies op de balans moeten nemen. Deze trend zien we echter al versnellen het afgelopen jaar.

Institutionele instroom

Inmiddels zijn grote financiële instituties niet meer zo terughoudend om een crypto positie te nemen als dat zij een paar jaar geleden waren. Het eerste land heeft zelfs al bitcoin in de schatkist

El Salvador schreef enkele maanden geleden geschiedenis door het eerste land ter wereld te worden waar bitcoin een wettig betaalmiddel werd en sindsdien hebben zij grootschalig bitcoin ingeslagen.

De eerste pensioenfondsen overwegen op het moment zelfs al om een crypto investering te doen. Deze soort vermogensbeheerders worden over het algemeen als een van de meeste conservatieve gezien, maar doordat de crypto industrie steeds volwassener wordt krijgen ook zij steeds meer interesse.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie