Roy van Krieken Roy van Krieken
25/11/2021 07:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:05

Groot Australisch pensioenfonds overweegt crypto investering

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Groot pensioenfonds overweegt crypto investering te doen

De crypto adoptie in Australië gaat al langere tijd de goede kant op. Zelfs de overheid lijkt steeds meer overtuigd van de mogelijkheden van de crypto industrie en nemen concrete stappen om deze sector te omarmen. Dit komt het investeringsklimaat ten goede, zo blijkt ook weer uit het feit dat een groot pensioenfonds aldaar plannen voor een mogelijke crypto investering bekend heeft gemaakt.

Terra (LUNA) en Do Kwon moeten megaboete van miljarden betalen
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Rest Super kijkt naar crypto

Het gaat hier om het Rest Super pensioenfonds. Deze vermogensbeheerder heeft tenminste $66 miljard aan activa onder beheer en is daarmee niet bepaald een kleine speler.

Tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van Rest Super werd door de CIO van het fonds, Andrew Lill, bekend gemaakt dat zij actief aan het kijken zijn of investeringen in digitale activa wellicht een goed idee zijn. Blootstelling aan de alsmaar groeiende crypto sector lijkt voor Rest Super een aantrekkelijke optie.

Mocht Rest Super in de toekomst daadwerkelijk investeren in de crypto industrie dan zal het hiermee het eerste pensioenfonds van Australië worden die een dergelijke investering doet. Dit zal echter nog wel even op zich moeten laten wachten. Het kijkt op dit moment namelijk naar een investering op de middellange termijn.

“We zien het als een interessant en belangrijk onderdeel van ons portfolio in de toekomst.”

Wel heeft het pensioenfonds nog enige zorgen over de hoge volatiliteit van de crypto markten. Om die reden zal een crypto investering niet een significant deel van hun portfolio vertegenwoordigen.

Crypto adoptie in Australië

Analisten zijn totaal niet verrast door deze bekendmaking van het Rest Super pensioenfonds. Door de positieve houding van de overheid jegens de crypto industrie kregen financiële instituties zoals dit pensioenfonds het nodige vertrouwen om de crypto industrie serieus te nemen.

Ook de houding van Andrew Lill van Rest Super tegenover de crypto industrie kan andere CIO’s ook overtuigen van het zetten van vergelijkbare stappen.

Pensioenfondsen worden al jaren gezien als de heilige graal van de institutionele investeringsfondsen. Met schijnbaar oneindig diepe zakken zal de wereld van cryptocurrencies een enorme impuls kunnen krijgen als dergelijke fondsen overtuigd raken van de mogelijkheden van crypto en blockchain.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie