Timo Bult Timo Bult
14/10/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2021 12:15

Bitcoin (BTC) prijsverwachting: Een prijs van $500.000 is mogelijk, Cathie Wood legt uit hoe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) prijsverwachting Een prijs van $500.000 is mogelijk, Cathie Wood legt uit hoe

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Cathie Wood is de oprichter van ARK Invest, de 11e grootste Amerikaanse exchange-traded fund (ETF) uitgever met $45 miljard aan vermogen onder beheer. Zij heeft grote verwachtingen van de bitcoin (BTC) prijs. Zij verwacht dat bitcoin uiteindelijk een prijs van $500.000 kan bereiken. Maar hoe komt zij tot deze prijs? Tijdens de CFA Societies Australian Investment Conference legt ze dit uit.

Binnen de crypto-wereld gaan bitcoin prijsverwachtingen als warme broodjes naar binnen. Wood is een van de vooraanstaande figuren binnen deze wereld die een bitcoin prijs van boven de $100.000 wel ziet gebeuren. Zij sprak haar bitcoin prijsverwachting van $500.000 meerdere malen uit, zo ook vorige maand nog.

Andere personen die dergelijke prijsverwachtingen hebben zijn Bloomberg analist Mike McGlone, die een prijs van $100.000 verwacht, en de Nederlandse analist PlanB die bitcoin dit jaar nog naar de $100.000 ziet schieten. Woods verwachting ligt nog een stuk hoger, maar is dan ook voor de langere termijn. Tijdens een conferentie legt ze uit dat prijsstijgingen vooral voort zullen vloeien uit de ontwikkeling dat grote institutionele investeerders bitcoin opnemen in hun portfolio. Dat heeft zij twee keer eerder in haar leven zien gebeuren met andere activaklassen:

“Ik heb twee periodes in mijn beleggingsleven meegemaakt waarin nieuwe activaklassen werden geïntroduceerd in institutionele portefeuilles. Vastgoed in de jaren 70 en 80 en opkomende markten,”

En hoe komt zij tot $500.000? Wood legt uit:

“Als instellingen over de hele wereld 5 procent van hun portefeuilles aan bitcoin zouden toewijzen, zou die toewijzing alleen al, en dit is slechts een van de vele use-cases die er zijn, ongeveer $500.000 toevoegen aan de prijs van bitcoin.”

Een van de ontwikkelingen die dit jaar nog een nieuwe impuls voor bitcoin zou kunnen veroorzaken is de goedkeuring van een bitcoin ETF, een beursfonds waarmee investeerders gemakkelijk in BTC kunnen investeren. Sommigen hebben de verwachting dat er dit jaar nog een goedgekeurd kan gaan worden, anderen zijn minder optimistisch.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie