Kevin Schijven Kevin Schijven
28/01/2020 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2020 07:02

Interesse in de halving van bitcoin (BTC) neemt sterk toe volgens Google

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Google Trends en Baidu zien stijging in interesse bitcoin (BTC) kopen

Bitcoin (BTC) zal in mei de volgende halving doorvoeren. De beloning voor bitcoin-miners wordt dan gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per block. Daardoor zal ook het aanbod van nieuwe bitcoin tokens op de markt halveren.
De meningen zijn verdeeld over wat de halving zal doen met de prijs van bitcoin. Meerdere analisten melden dat zij denken dat de volgende halving inmiddels al in de prijs zit gecalculeerd, maar een heleboel analisten zijn overtuigd dat de koers nieuwe hoogtepunten gaat zien.
Op Google Trends is te zien dat zoekopdrachten naar “bitcoin halving” enorm zijn toegenomen de afgelopen tijd. Deze maand is het aantal zoekopdrachten zelfs verdubbeld sinds vorige maand.
Het aantal zoekopdrachten naar bitcoin halving is momenteel op het hoogste niveau sinds de vorige halving in 2016. Een jaar later bereikte bitcoin zijn all-time high van $20.000 eind 2017.
De Google trend viel als eerst het Noorse cryptocurrency-analysebedrijf Arcane Research op. In een rapport melden zei het volgende:

De bitcoin halving slaat aan. Er is nu een duidelijke indicatie dat het bewustzijn van het concept zich naar nieuwe mensen verspreidt.

Als de hype verder aanslaat over de aankomende halving en nieuwe mensen aantrekt naar de markt kan dat op zichzelf al een positief effect hebben op de koers. Als men de zoekopdracht opsplits in regio’s dan staat Nederland zelfs op de tweede plek qua relatieve aantal zoekopdrachten met Slovenië bovenaan.
Toch geeft het rapport ook een kanttekening aan het verhaal: het aantal zoekopdrachten naar bitcoin halving is alsnog maar een fractie van het aantal zoekopdrachten naar alleen bitcoin, waar maar liefst 30 keer zoveel op gezocht wordt.
Onlangs zeiden de Winklevoss tweeling, bekend van de Gemini crypto-exchange en de Facebook rechtszaak, dat zei denken dat de effect van de halving “groot” zal zijn voor bitcoin.
Ook Kyle Samani, medeoprichter van Multicoin Capital, zei begin dit jaar dat de halving van bitcoin “extreem” en “objectief” bullish zal zijn.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement