Kevin Schijven Kevin Schijven
19/01/2020 16:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:42

Winklevoss tweeling: "vergeet goud, investeer in bitcoin (BTC), halving zal groot zijn"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Winklevoss tweeling vergeet goud, investeer in bitcoin (BTC), halving zal groot zijn

Foto: Rena Schild/Shutterstock

De Winklevoss tweeling, oprichters van de Gemini cryptocurrency-exchange en bekend van de Facebook rechtszaak, zeggen dat de aankomende halving “groot” zal zijn voor de koers van bitcoin (BTC) en dat het tijd is om erin te investeren.
Dat zeggen de broers tijdens de Crypto Finance Conference (CFC) in Zwitserland op 15 januari. Billy Bambrough, een bijdrager van financieel persbureau Forbes, deed verslag van de conferentie op Twitter.
https://twitter.com/BillyBambrough/status/1217423220250378240

Als je goud bezit, begin dan met het opbouwen van bitcoin-reserves. We denken dat bitcoin goud zal ontwrichten. Zodra figuren als Elon Musk of Jeff Bezos beginnen met het delven van goud op asteroïden, wat binnen 25 jaar zal zijn, zal de waarde van goud veranderen.

Aldus Tyler Winklevoss. Michael Sonnenshein, directeur van digitale valutabeheerder Grayscale Investments, is het met de Winklevii eens en zegt tijdens de conferentie het volgende:

Hoewel goud en bitcoin veel kenmerken delen, overtreft bitcoin goud omdat het deelbaarder is, draagbaarder en groter nut heeft. Bitcoin is digitaal goud en vooruitstrevende beleggers moeten letten op de verschuiving van verouderde ideeën dat goud als oppotmiddel in hun portefeuilles dient.

In mei dit jaar vindt de volgende halving van bitcoin plaats. De beloning van bitcoin-mining wordt dan gehalveerd en de verwachting is dat het een positieve impact op de prijs zal hebben. Niet iedereen gelooft dat, sommige mensen zijn overtuigd dat de halving inmiddels al in de prijs is gecalculeerd. Dat geldt niet voor Cameron Winkevoss, die het volgende zegt:

De halvering in mei zal groot zijn voor bitcoin. Het is zelden ingeprijsd.

Verder meldt de tweeling dat de Verenigde Staten tot nu toe langzaam zijn geweest als het gaat om ontwikkelingen in de cryptocurency markt:

De VS is traag geweest. China zal waarschijnlijk als eerst een stablecoin uitbrengen. Dit zou de eerste keer kunnen zijn in de moderne tijd dat de VS niet de eerste is met dit soort dingen.

De Winklevoss tweeling meldt dat zij graag naar China willen uitbreiden, maar dat het nog onduidelijk is wanneer dat zou zijn. Momenteel richten ze zich op het brengen van hun Gemini exchange naar Europa. Ze zijn inmiddels in gesprek met de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk; de Financial Conduct Authority (FCA).
Afgelopen week kondigde de Winklevoss tweeling aan dat zij een verzekeringsbedrijf hebben opgezet voor cryptocurrencies. Het bedrijf heet Nakamoto, vernoemd naar de pseudoniem van de oorspronkelijke bedenker van bitcoin. Het is onderdeel van Gemini Costody, de bewaardienst van de exchange, en zou tot $200 miljoen dekking bieden, een recordbedrag in de industrie.
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie