Kevin Schijven Kevin Schijven
25/11/2020 19:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2020 19:18

“Investeerders zijn nog niet bezorgd om inflatie en zodra ze dat worden, kopen ze goud, niet bitcoin (BTC)”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Investeerders zijn nog niet bezorgd om inflatie en zodra ze dat worden, kopen ze goud, niet bitcoin (BTC)

Peter Schiff, een beruchte bitcoin (BTC) criticus en goudvoorstander, haalt weer eens uit naar de moeder aller cryptocurrencies.
Steeds meer investeerders kopen bitcoin om zichzelf in te dekken tegen de aankomende inflatie. Doordat centrale banken enorme bedragen bijdrukken ter ondersteuning van de economie, die door de uitbraak van het coronavirus een behoorlijke klap heeft ontvangen, wordt verwacht dat de euro en de dollar in waarde zullen dalen.
In ieder geval dat is wat veel analisten momenteel beweren. Peter Schiff is het daar niet mee eens. Hij zegt dat institutionele investeerders zich nog helemaal geen zorgen maken over inflatie en wanneer ze dat gaan doen, zullen ze goud kopen, niet bitcoin:

Grote beleggers en instellingen maken zich nog steeds geen zorgen over inflatie, zoals blijkt uit de lage obligatierente. Als ze zich eindelijk zorgen beginnen te maken, kopen ze goud, niet bitcoin. De belangrijkste kopers van bitcoin zijn kleine speculanten en enkele fondsbeheerders die hiervan profiteren.

Aldus Schiff. Op Twitter wordt hij vooral bedankt dat hij steeds zo veel reclame maakt voor bitcoin, onbedoeld of niet. De timing van zijn opmerking is wellicht wat ironisch. De koers van goud zit namelijk de afgelopen dagen in een daling, terwijl bitcoin juist in een stijging zit. Dan Tapiero, medeoprichter van Gold Bullion, zei eerder vandaag dat Bitcoin waarschijnlijk beter zal presteren dan goud, al raadt hij investeerders alsnog beide activa aan.
Schiff haalde onlangs ook uit naar de komst van PayPal in de cryptocurrency markt. PayPal verkoopt nu crypto als bitcoin en ethereum aan (Amerikaanse) klanten, maar men kan deze niet van het platform afhalen, en dat gaat tegen het principe van de markt in.

Als mensen in de bitcoin-gemeenschap eerlijk waren, zouden ze PayPal veroordelen vanwege zijn gecentraliseerde bitcoin-opslagprogramma en het niet aanmoedigen. Als je een derde partij gaat vertrouwen om je bitcoin op te slaan, kunt je net zo goed vertrouwen dat diezelfde derde partij je goud opslaat.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie