Timo Bult Timo Bult
24/11/2020 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2020 07:05

PayPal CEO verwacht dat het nut van bitcoin (BTC) en crypto hierom hard zal toenemen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
PayPal CEO verwacht dat het nut van bitcoin (BTC) en crypto hierom hard zal toenemen

Een van de grootste ontwikkelingen op het gebied van crypto-adoptie is PayPal dat sinds kort bitcoin verkoopt. Klanten kunnen via het platform, dat bijna 350 miljoen actieve gebruikers heeft, bitcoin kopen. Maar er komt meer aan dat de adoptie van bitcoin (BTC) en crypto verder zal gaan stimuleren, aldus de CEO.
In een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC deed de CEO, Dan Schulman, een aantal interessante uitspraken. Volgens hem omarmt het bedrijf nu crypto omdat “het gebruik van cashgeld enorm is gedaald.” De wereldwijde pandemie heeft een grote rol gespeeld in deze afname, zo stelt Schulman.
PayPal hoopt in te spelen op deze trend door klanten nu cryptocurrencies te laten kopen en vasthouden binnen hun PayPal-account. Echter is het bedrijf nog veel meer van plan. Zo zei Schulman dat binnenkort ook ondernemers betalingen in crypto kunnen gaan accepteren:

“Een van de dingen die we mogelijk hebben gemaakt, is het niet alleen het gemakkelijk maken om cryptocurrencies te kopen, verkopen en aan te bewaren, maar heel belangrijk: begin volgend jaar zullen we cryptocurrencies toestaan om een financieringsbron te zijn voor elke transactie die plaatsvindt op alle 28 miljoen van onze aangesloten bedrijven. En dat zal het nut van cryptocurrencies aanzienlijk versterken.”

Het bedrijf voorziet daarnaast grote ontwikkelingen op het gebied van Central Bank-issued Digital Currencies (CBDC). Dit zijn in principe cryptocurrencies uitgegeven door een centrale bank. Volgens Schulman zullen deze digitale versies van fiatvaluta het gebruik van cryptocurrencies verder stimuleren door meer mogelijkheden te bieden:

“Het is niet een kwestie van of maar wanneer en hoe. We zullen gaan zien dat steeds meer centrale banken vormen van digitale valuta uitgeven. Ik denk dat je met cryptocurrency hierdoor steeds meer nut zult hebben.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie