Bitcoin (BTC), het digitale goud, ziet enorme instroom nieuwe investeerders terwijl goud juist een uitstroom ziet

Bitcoin (BTC) wordt vaker het “digitale goud” genoemd. Dat komt omdat steeds meer investeerders geloven dat de cryptocurrency, net als goud, een goed oppotmiddel, of store of value, dient.

Door de uitbraak van het coronavirus vertoonde goud en bitcoin dit jaar regelmatig vergelijkbare koersbewegingen. Goud had een zeer sterk 2020 achter de rug en bereikte zelfs een all-time time high (ATH) van de zomer.

In een exclusief interview met Reuters melden enkele analisten van JP Morgan, de grootste bank van de VS, dat de bank een recordbedrag boven de $1 miljard omzet zag met goud dit jaar:

Momenteel is de koers van goud (en zilver) echter in een sterke daling terechtgekomen. Analisten melden, bijvoorbeeld aan Bloomberg, dat dit wellicht te maken heeft met nieuws over een potentieel coronavaccin:

Het opvallende is dat deze uitstroom juist gepaard gaat met een enorme instroom van nieuwe institutionele investeerders in bitcoin. Zo meldt Forbes analist Mike McGlone dat de open interest op bitcoin futures toeneemt, terwijl dit voor goud afneemt:

Michael Sonnenshein, CEO van crypto-vermogensbeheerder Grayscale Investments, zegt tegen Business Insider dat institutionele investeerders steeds meer inzien dat Bitcoin de volgende stap is in oppotmiddelen:

Ik denk dat ze vandaag de dag begrijpen dat het kopen van Bitcoin en het in hun portefeuille stoppen, bedoeld is als een oppotmiddel, een inflatiehedge, een digitaal goud. Het is een digitale vorm van geld die veel beter past bij de digitale wereld waarin we vandaag leven dan historische oppotmiddelen als goud, die zeker veel toepasselijker zouden zijn geweest in een wereld die wordt gekenmerkt door fysieke uitwisselingen. Ze beschouwen het als een van de belangrijkste volgende stappen in de evolutie van geld en wat een oppotmiddel is.

Grayscale adverteerde eerder dit jaar nog op de Amerikaanse tv dat het tijd is om goud te laten vallen. Het bedrijf kocht dit jaar grote hoeveelheden bitcoin op en kondigde onlangs aan dat het nu $11,7 miljard aan crypto beheert:

De CIO van BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, zei onlangs ook dat “bitcoin goud kan vervangen:”

McGlone zegt dat bitcoin goed op weg is om een oppotmiddel te worden, maar het is er nog niet. Momenteel staat de totale marktkapitalisatie van bitcoin op zo’n $350 miljoen terwijl die van goud op maar liefst $10 biljoen staat:

Bitcoin brak vanochtend door $19.000, het hoogst in bijna 3 jaar. Meerdere analisten voorspellen dat de koers wellicht naar $100.000 kan stijgen in 2021. Zelfs Reuters meldt dat intussen:

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€28.089,20 Kopen
1
Bitvavo
€27.611,90 Kopen
2
Litebit
€27.918,60 Kopen
3
Bitcoinmeester
€27.933,20 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...