Kevin Schijven Kevin Schijven
24/11/2020 15:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/11/2020 15:56

Bitcoin (BTC), het digitale goud, ziet enorme instroom nieuwe investeerders terwijl goud juist een uitstroom ziet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC), het digitale goud, ziet enorme instroom nieuwe investeerders terwijl goud juist een uitstroom ziet

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) wordt vaker het “digitale goud” genoemd. Dat komt omdat steeds meer investeerders geloven dat de cryptocurrency, net als goud, een goed oppotmiddel, of store of value, dient.
Door de uitbraak van het coronavirus vertoonde goud en bitcoin dit jaar regelmatig vergelijkbare koersbewegingen. Goud had een zeer sterk 2020 achter de rug en bereikte zelfs een all-time time high (ATH) van de zomer.
In een exclusief interview met Reuters melden enkele analisten van JP Morgan, de grootste bank van de VS, dat de bank een recordbedrag boven de $1 miljard omzet zag met goud dit jaar:


Momenteel is de koers van goud (en zilver) echter in een sterke daling terechtgekomen. Analisten melden, bijvoorbeeld aan Bloomberg, dat dit wellicht te maken heeft met nieuws over een potentieel coronavaccin:


Het opvallende is dat deze uitstroom juist gepaard gaat met een enorme instroom van nieuwe institutionele investeerders in bitcoin. Zo meldt Forbes analist Mike McGlone dat de open interest op bitcoin futures toeneemt, terwijl dit voor goud afneemt:


Michael Sonnenshein, CEO van crypto-vermogensbeheerder Grayscale Investments, zegt tegen Business Insider dat institutionele investeerders steeds meer inzien dat Bitcoin de volgende stap is in oppotmiddelen:

Ik denk dat ze vandaag de dag begrijpen dat het kopen van Bitcoin en het in hun portefeuille stoppen, bedoeld is als een oppotmiddel, een inflatiehedge, een digitaal goud. Het is een digitale vorm van geld die veel beter past bij de digitale wereld waarin we vandaag leven dan historische oppotmiddelen als goud, die zeker veel toepasselijker zouden zijn geweest in een wereld die wordt gekenmerkt door fysieke uitwisselingen. Ze beschouwen het als een van de belangrijkste volgende stappen in de evolutie van geld en wat een oppotmiddel is.

Grayscale adverteerde eerder dit jaar nog op de Amerikaanse tv dat het tijd is om goud te laten vallen. Het bedrijf kocht dit jaar grote hoeveelheden bitcoin op en kondigde onlangs aan dat het nu $11,7 miljard aan crypto beheert:


De CIO van BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, zei onlangs ook dat “bitcoin goud kan vervangen:”


McGlone zegt dat bitcoin goed op weg is om een oppotmiddel te worden, maar het is er nog niet. Momenteel staat de totale marktkapitalisatie van bitcoin op zo’n $350 miljoen terwijl die van goud op maar liefst $10 biljoen staat:


Bitcoin brak vanochtend door $19.000, het hoogst in bijna 3 jaar. Meerdere analisten voorspellen dat de koers wellicht naar $100.000 kan stijgen in 2021. Zelfs Reuters meldt dat intussen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie