Kevin Schijven Kevin Schijven
25/11/2020 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/11/2020 12:22

Bitcoin (BTC) koers kan 20 tot 30 keer stijgen, investeerder Dan Tapiero legt uit hoe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers kan 20 tot 30 keer stijgen, investeerder Dan Tapiero legt uit hoe

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Macro-investeerder Dan Tapiero, medeoprichter van Gold Bullion International, 10T Holdings en DTAP Capital, zegt dat de koers van bitcoin (BTC) in de komende paar jaar met maar liefst 20 tot 30 keer in waarde kan stijgen.
Tapiero sprak onlangs met Anthony ‘Pomp’ Pompliano in zijn bekende podcast waarin de investeerder bitcoin met goud vergelijkt:


Tapiero zegt dat het een goed idee is om in zowel goud als bitcoin te investeren. Beide activa zullen namelijk de komende jaren enorm in prijs stijgen:

In de komende vijf jaar zie ik goud op $4.000, dus dat is het dubbele. Maar als goud $4.000 is, is Bitcoin waarschijnlijk ergens tussen $300.000 en $500.000, dus dat is 20, 30x.

Bitcoin wordt regelmatig het ‘digitale goud’ genoemd omdat investeerders beide activa vooral als een store of value, of oppotmiddel, gebruiken. Toch zou Tapiero graag zien dat mensen ophouden bitcoin digitaal goud te noemen. Volgens Tapiero is bitcoin namelijk veel meer dan alleen een oppotmiddel:

Omdat je beperkt wat het is, en als je tegen een investeerder zegt: ‘Oh, het is gewoon digitaal goud,’ zeggen ze: ‘Nee dat is het niet. En dat is het dan. Maar als je tegen hen zegt: ‘Dit is een uitvinding die lijkt op de uitvinding en ontdekking van elektriciteit of de uitvinding van de brandstofmotor,’ dan zeggen ze: ‘Waar heb je het over?’

Verder meldt Tapiero dat in de komende jaren steeds meer institutionele investeerders bitcoin zullen omarmen. Hij zegt dat durfkapitalisten wellicht 10 tot 15% van hun portfolio in bitcoin zullen investeren:

Dat is een enorme, enorme brok, ik bedoel 15% van $100 biljoen is $15 biljoen. Dat kan een instroom van $15 biljoen zijn. Of meer. Ik denk dat het uiteindelijk meer zal zijn.

Onlangs bleek dat bitcoin momenteel een instroom van investeringen ziet, terwijl goud juist een uitstroom ziet. Dat onderstreept Pomp vandaag nogmaals:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie