Roy van Krieken Roy van Krieken
26/05/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2021 06:04

Investeringsfonds dient aanvraag voor CO2-neutraal bitcoin (BTC) beursfonds in, hoe werkt dat?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Investeringsfonds dient aanvraag voor CO2-neutraal bitcoin (BTC) beursfonds in, hoe werkt dat

Het is het meest besproken onderwerp van de afgelopen paar weken. Sinds Elon Musk tweette over het enorme energieverbruik van bitcoin (BTC) en de daaropvolgende crash heeft iedereen het over dit energieverbruik. Hoewel Elon Musk niks nieuws aan het licht heeft gebracht, de informatie over het energieverbruik van bitcoin bestond namelijk altijd al, heeft hij er wel voor gezorgd dat dit nu aan de voorgrond staat van het discours over bitcoin en cryptocurrency’s.

Een digitaal hedgefonds, One River, getuigt van een voorbeeld van dit steeds belangrijker wordende onderdeel van bitcoin. One River heeft namelijk op 24 mei een aanvraag gedaan bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tot goedkeuring van een bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF). Het gaat hier niet om zomaar een ETF. One River heeft de ambitie om deze ETF CO2-neutraal te maken.

Om dit te kunnen bewerkstelligen heeft One River een partnership gesloten met een Uruguayaans bedrijf, Moss Earth. Door middel van het kopen van ‘carbon credits’ kan het bedrijf via Moss Earth ervoor zorgen dat koolstof uitstoot wordt gecompenseerd. Voor elke bitcoin die in het bezit komt, worden er tokens gekocht en ‘geplant’ om zo de uitstoot te compenseren.

Deze aanvraag van One River komt in het lijstje te staan van andere ETF’s die wachten op goedkeuring door de Amerikaanse SEC. Volgens sommige analisten kan het nog lang duren voordat de SEC een besluit neemt hierover. One River heeft wel een voordeel met betrekking tot eventuele goedkeuring door de SEC. Voormalig voorzitter van de SEC, Jay Clayton, treedt namelijk als adviseur op bij One River.

Of de klimaatvriendelijke One River ETF goedgekeurd gaat worden zullen we voorlopig nog niet weten. Het gezagvoerende orgaan in de Verenigde Staten neemt zijn tijd en er bestaan nog altijd grote zorgen binnen de SEC over het gevaar voor individuele investeerders en de mogelijkheden tot marktmanipulatie. Mochten uiteindelijk de One River ETF en andere ETF’s goedkeuring krijgen, dan zal dit een nieuw tijdperk voor bitcoin inluiden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie