Simon Bosch Simon Bosch
25/09/2022 11:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2022 11:55

JPMorgan ziet erg weinig vraag naar crypto voor betalingen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
JPMorgan ziet erg weinig vraag naar crypto voor betalingen

Foto: Bumble Dee/Shutterstock

De crypto-berenmarkt raast door, maar de ontwikkelingen van de industrie zelf staat totaal niet stil. Dat geeft aan dat het bedrijfsleven nog steeds wel brood ziet in de industrie, ondanks dat het niet bepaald aantrekkelijk lijkt om in tokens te investeren. JPMorgan ziet het echter nog somberder in. De Amerikaanse investeringsbank ziet namelijk momenteel erg weinig vraag naar cryptocurrencies als betalingsmiddel.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

“Geen vraag naar cryptocurrencies”

Dat schrijft Bloomberg, die met Takis Georgakopoulos, hoofd van de betalingstak van JPMorgan, sprak. Georgakaopoulos benadrukt dat de vraag voor specifieke crypto voor betalingen is opgedroogd. Zes maanden geleden was er nog veel vraag naar crypto als betaalmiddel volgens de bankier. Of de crash van de markt hiervoor de oorzaak is, is onduidelijk. De markt is inmiddels al gekrompen van bijna $3 biljoen dollar naar ongeveer $1 biljoen.

Particulieren kunnen met cryptomunten waarde versturen alsof het een e-mail is, maar in de bankenwereld ligt dat iets ingewikkelder. In de bankenwereld zijn er namelijk ontelbaar veel regels waar een bank aan moet voldoen omtrent bijvoorbeeld veiligheid, strenge identificatie en meewerkingsplicht met wetshandhavers als er spraken is van criminaliteit.

Als retail investeerder kun je gemakkelijk met een account of een exchange geld verplaatsen, maar voor banken is dat (nog) niet altijd haalbaar. De topman zegt wel dat klanten die crypto willen gebruiken voor betalingen bij JPMorgan terecht kunnen. 

Advertentie

Crypto groeit nog in gaming

Toch zijn er volgens de bankier nog sectoren waar crypto-activa wel in groeien, zoals in de gamingindustrie. Zowel voor de reguliere gamingindustrie als voor gaming in de metaverse, ziet Georgakopoulos kansen.

Sommige bedrijven werken aan de integratie van crypto-activa in games zelf, zodat je letterlijk geld kunt verdienen met spelen.

Eerder deze week had JP Morgan CEO Jamie Dimon al kritiek op de crypto-industrie. Hij vindt bitcoin (BTC) decentrale Ponzifraude. Ook ziet de bank problemen voor ethereum (ETH) nu de ‘merge’ is geweest.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie