Roy van Krieken Roy van Krieken
22/09/2022 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/09/2022 19:01

JPMorgan CEO: ‘Bitcoin is gedecentraliseerde Ponzifraude’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
JPMorgan CEO: ‘Bitcoin is gedecentraliseerde Ponzifraude’

Foto: Heidar_Nouri/Shutterstock

De CEO van de grootste Amerikaanse investeringsbank JPMorgan, Jamie Dimon, heeft onlangs tegen Amerikaanse wetgevers verkondigd dat hij geen fan is van cryptocurrencies. Sterker nog, volgens hem zijn de meeste cryptomunten, zoals bitcoin (BTC), niets meer dan veredelde ‘Ponzifraude’.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Jamie Dimon haat crypto

Tijdens de toespraak had Dimon amper een goed woord over voor de crypto industrie. Het was al eerder bekend dat hij niet bepaald een voorstander van de sector is, maar met deze nieuwe uitspraken bevestigt hij zijn standpunt nogmaals. Hij nam het ook op tegen cryptocurrencies die zich identificeren als valuta in een periode waarin verschillende landen en jurisdicties overwegen bitcoin als wettig betaalmiddel in te voeren, dat meldt Bloomberg

“Ik ben een grote scepticus over cryptomunten, die je valuta noemt, zoals bitcoin. […] Ze zijn gedecentraliseerde Ponzi schema’s,” zei Dimon. 

Tegelijkertijd benadrukte de bestuurder dat blockchain, decentralized finance (DeFi), ledgers en smart contracts een aanzienlijke waarde hebben. Dus niet alles wat voortvloeit uit de crypto industrie is volgens Dimon slecht. Alleen de cryptovaluta zelf hebben volgens de JPMorgan CEO geen waarde.

JPMorgan en bitcoin adoptie

Het is ook belangrijk om een onderscheid te maken tussen de persoonlijke overtuigingen van Jamie Dimon en het daadwerkelijke beleid van de bank waarvan hij aan het hoofd staat. Hoewel Dimon duidelijk niet gecharmeerd is van de crypto industrie, blijft JPMorgan wel stappen nemen om voorzichtig de crypto markt te omarmen.

Eerder gaf Dimon ook al aan dat hij zelf het liefst niets van de crypto industrie wil weten, maar dat een groeiende vraag vanuit cliënten de bank toch noodzaakt om bepaalde crypto-diensten aan te gaan bieden.

In mei van dit jaar maakte de reusachtige bank zelfs een rapport bekend waarin zij cryptocurrencies als hun favoriete ‘alternatieve investeringsklasse’ bestempelde. De CEO van JPMorgan lijkt dus vrij anti-crypto, maar deze overtuiging schemert niet direct door naar het beleid van de bank. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie