Timo Bult Timo Bult
09/05/2022 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2022 12:22

Kan bitcoin naar $28k dalen? “Messenvangers hebben het moeilijk”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Kan bitcoin naar $28k dalen?

Foto: Photo Art Lucas/Shutterstock

De dalende bitcoin (BTC) koers weet maar niet van ophouden. Het neerwaartse momentum is sterk en liet de koers sinds begin deze maand al met ruim 17% in waarde dalen. En vergeleken met de huidige all-time high (ATH) van BTC is het beeld natuurlijk nog dramatischer. Waar ligt een mogelijke bodem?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers kan naar $28k zakken

Middels technische analyse kunnen analisten en traders een inschatting maken van waar de koers mogelijk steun of weerstand kan vinden, en ook tot hoever de koers kan stijgen of dalen. Dergelijke niveaus worden onder andere op basis van historische prijsgegevens en technische patronen bepaald. Belangrijk hierbij om te onthouden is dat dergelijke prijsniveaus en patronen zeker geen garantie bieden.

De bekende handelaar Peter Brandt zei op 1 mei al dat hij verwachtte dat de bitcoin koers wel eens een stuk verder kon gaan dalen. Op dat moment handelde bitcoin op een prijs van $37.600 nadat het onderuit een stijgend trendkanaal was gezakt. Het technische target voor een uitbraak aan de onderzijde van dit patroon lag volgens Brandt op dat moment bij $28.000.

Belangrijke support voor bitcoin

Het target dat Brandt noemt komt overeen met de support in het $28.000-29.000 gebied. De vorige twee keer (in januari en juni 2021) dat bitcoin hier aankwam, kon de koers tot twee keer toe naar een nieuwe ATH stijgen. Andere analisten zien dit ook als een mogelijke bodem, zoals in de bitcoin update van vandaag te lezen was. Uiteraard bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Ook is de wereldwijde situatie nu heel anders, met veel meer onzekerheid onder investeerders.

Uiteindelijk weet niemand waar de bodem uiteindelijk gevormd zal worden. Trader Nebraskangooner noemt de huidige situatie dan dan ook “moeilijke tijden voor messenvangers” en deelt een belangrijk stukje advies:

“Messenvangers hebben moeilijke tijden. Ik ben altijd graag een paar procent te laat op een feestje in plaats van steeds weer te vroeg te zijn. Dit is iets dat ik heb geleerd wat me heel veel geld heeft bespaard.”

Over bitcoin traden leren

Wil jij meer leren over bitcoin trading en hoe je het traden het beste aan kan pakken in de huidige situatie? Kom 30 dagen gratis een kijkje nemen in de Crypto Insiders Premium omgeving! Stel je vragen daar direct aan analisten, crypto coaches en de fanatieke CI community.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie