Kevin Schijven Kevin Schijven
09/05/2022 09:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2022 09:34

Bitcoin daalt nog dieper, analisten verdeeld over waar bodem ligt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers valt terug door dreigende aanklacht en verkopende whales

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

Bitcoin (BTC) sloot de week wederom met een rode candle, inmiddels zelfs voor de zesde week op rij, het langst sinds 2014. De angst op de cryptocurrency markt blijft alsmaar toenemen, en het sentiment is ondertussen zeer bearish aan het worden. Investeerders proberen op een bodem te mikken, maar hoe diep kan de koers nog dalen?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers daalt met 3%

De bitcoin koers tikte afgelopen donderdag, kort na de meeting van de Federal Open Market Committee (FOMC), net niet $40.000 aan. Toen begon bitcoin echter hard te dalen, samen met de aandelenmarkten. De koers kwam gisteren rond $34.500 uit en dipte gisterenavond al even onder $34.000.

Bitcoin maakte eerst een kleine bounce terug naar $34.600, maar dat was van korte duur. Bitcoin zakte afgelopen nacht richting $34.000 en maakte tegen 4 uur weer een flinke duik. Ditmaal tikte bitcoin een dieptepunt aan van $33.200, bijna net zo laag als de dip eind januari.

Ook vanochtend kwam bitcoin weer in de buurt van dit dieptepunt. Momenteel komt de prijs uit op $33.650 op KuCoin en €32.000 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 3% in de min.

Advertentie

Hoe diep ligt de bitcoin bodem?

Hoe diep bitcoin de komende tijd nog zal dalen, lijkt voornamelijk af te hangen waar de zogenaamde macro bodem ligt. Als de neerwaartse trend op de aandelenbeurzen doorzet, dan zal bitcoin hoogstwaarschijnlijk op de korte termijn nog volgen.

Het is mogelijk dat bitcoin snel een bodem vindt, dat lukte namelijk rond deze prijs eind januari. De angst is ditmaal echter nog hoger en er is nog steeds een gebrek aan retail volume waardoor we nog geen echte rebound zien.

Overigens wordt aankomende woensdag de volgende Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) gepubliceerd. Hoe inflatie kan voor nog meer angst en volatiliteit zorgen.

Doordat bitcoin door een cruciale supportgrens is gebroken, kan het zijn dat de koers mogelijk het gebied tussen $28.000 en $30.000 zal hertesten, zoals afgelopen zomer.

De meningen zijn sterk verdeeld hoe diep bitcoin nog kan zakken. Dat is ook te zien aan de volgende peiling op Twitter. Momenteel hoopt 28% dat we er al zijn, maar bijna 30% verwacht dat de koers nog onder $32.000 zakt. 17% verwacht zelfs dat bitcoin onder $28.000 uitkomt en maar liefst 26% vreest voor een dip onder $24.000.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Niet alles is bearish voor bitcoin

Desondanks ziet niet alles er compleet bearish uit. Er is ook positieve on-chain data te vinden. Zo staat het percentage BTC dat minstens een jaar niet is bewogen nu op een all-time high van 65%, een bullish teken op de lange termijn.

Ook blijft het aantal long posities op Bitfinex nog steeds toenemen:

https://twitter.com/JohalMiles/status/1523284485529227264

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie