Rico Engelbarts
09/09/2018 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:35

Licht herstel voor Bitcoin (BTC), maar is bodem al bereikt?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
licht_herstel_voor_bitcoin_maar_is_bodem_bereikt

Waar Bitcoin (BTC) tussen 6 en 8 september enige stabiliteit rond de $6.450 vertoonde, maakte het op zondagavond plots een duik naar de $6.200. Op zondag 9 september schoot de BTC-prijs echter in mum van tijd weer omhoog tot boven de $6.400 en die plotselinge prijsstijging zal bij de meeste analisten en beleggers in cryptocurrency als een verrassing gekomen zijn, voornamelijk vanwege het grote verlies (bijna $1.000) van Bitcoin gedurende 5 september.
licht_herstel_voor_bitcoin_maar_is_bodem_bereikt_grafiek
Met de stijging van $6.200 tot $6.400, vertoont op zondag 9 september, laat Bitcoin zien dat het kwetsbaar is voor grote schommelingen en kunnen beleggers dagelijks stijgingen of dalingen verwachten tussen de 5% en 20%. In de afgelopen zeven maanden heeft Bitcoin een hoge volatiliteit getoond tussen de $6.000 tot $10.000. In april, juni en augustus daalde BTC steeds opnieuw af naar rond de $6.000 maar wist zich telkens weer te herstellen tot resistance levels van respectievelijk ongeveer $10.000, $8.000 en $7.000.
Eind augustus zei Erik Voorhees, CEO van handelsplatform ShapeShift, op CNBC dat het duidelijk is dat de markt voor cryptocurrency zich nog steeds in een duidelijke neerwaartse trend bevindt, maar dat het gezien de onvoorspelbaarheid van de cryptocurrencies lastig is om de exacte bodem te vinden:

Ik verwacht niet dat de bearmarkt snel zal aflopen, al denk ik wel dat de snelheid in achteruitgang aanzienlijk afgenomen is. Normaal gesproken zit je in deze bubbels, nadat je een paar maanden van een neerwaartse trend meegemaakt hebt, een tijdlang binnen een bepaald bereik. Maar ik denk dat we het grootste gedeelte van de instorting nu wel gehad hebben.

Het verschil tussen de eerder genoemde resistance levels ($10.000, $8.000 en $7.000) en een bodem in de regio van $6.000 is naarmate het jaar vorderde steeds kleiner geworden, waardoor het niet ondenkbaar is dat een echte bodem voor Bitcoin in die regio gevonden kan worden. Edward Morra, een algemeen erkend technisch analist, stelde echter dat de markt voor cryptocurrency een solide stabiliteit in de lage prijsklasse mee zal moeten maken voordat het een goede bodem vindt en aan een rally op de middellange termijn kan beginnen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie