Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin daalt nog verder af tot $6.400, maar waardoor?

Bitcoin daalt nog verder af tot $6.400, maar waardoor?

Nadat Bitcoin (BTC) woensdag 5 september rond het middaguur plotseling van $7.400 daalde tot onder $7.000, wist het gedurende de rest van de dag verdere grote dalingen te voorkomen en bleef de BTC-prijs schommelen rond de $7.000. Afgelopen nacht maakte Bitcoin binnen een tijdsbestek van een uur opnieuw een duik en eindigde net boven de $6.400, wat inhoudt dat de dominante cryptocurrency in 24 uur bijna $1.000 aan waarde heeft verloren.

bitcoin_daalt_nog_verder_naar_6400_dollar_grafiek

- Advertentie -

De koersval van gistermiddag valt mogelijk te verklaren door het nieuws dat Goldman Sachs, naar verluidt afziet van haar eerdere plannen om een Bitcoin trading desk op te richten. In plaats daarvan zou de grote investeringsbank van Wall Street zich, naar men zegt, meer willen richten op haar custodial service voor cryptocurrencies.

Ook zagen marktanalisten afgelopen zondag een belegger een shortpositie van 10.000 BTC (op dat moment zo’n $74 miljoen waard) innemen terwijl het marktsentiment over het algeheel positief was. Kwade tongen beweren dat dit iemand van Goldman Sachs geweest is, die vervolgens bewust even gewacht heeft met het naar buiten brengen van het nieuws af te zien van de trading desk.

Een andere mogelijke reden voor de prijsdaling van Bitcoin, die sinds gisteren bijna 13% bedraagt, zou het begin van een sell-off van de 111.000 Silk Road Bitcoins kunnen zijn.

Naast Bitcoin hebben ook de altcoins verliezen van dubbele cijfers geleden. Ethereum (ETH) daalde met meer dan 19% en wordt op het moment van schrijven voor $228 verhandeld, een laagste punt sinds september 2017. Ook Bitcoin Cash (BCH) heeft sinds november vorig jaar niet zo laag gestaan als nu en is met een dagelijks verlies van bijna 21% momenteel $497 waard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.575,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.646,46 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.648,07 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.659,58 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.