Rico Engelbarts
06/09/2018 14:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:34

Bitcoin daalt nog verder af tot $6.400, maar waardoor?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_daalt_nog_verder_naar_6400_dollar

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat Bitcoin (BTC) woensdag 5 september rond het middaguur plotseling van $7.400 daalde tot onder $7.000, wist het gedurende de rest van de dag verdere grote dalingen te voorkomen en bleef de BTC-prijs schommelen rond de $7.000. Afgelopen nacht maakte Bitcoin binnen een tijdsbestek van een uur opnieuw een duik en eindigde net boven de $6.400, wat inhoudt dat de dominante cryptocurrency in 24 uur bijna $1.000 aan waarde heeft verloren.
bitcoin_daalt_nog_verder_naar_6400_dollar_grafiek
De koersval van gistermiddag valt mogelijk te verklaren door het nieuws dat Goldman Sachs, naar verluidt afziet van haar eerdere plannen om een Bitcoin trading desk op te richten. In plaats daarvan zou de grote investeringsbank van Wall Street zich, naar men zegt, meer willen richten op haar custodial service voor cryptocurrencies.
Ook zagen marktanalisten afgelopen zondag een belegger een shortpositie van 10.000 BTC (op dat moment zo’n $74 miljoen waard) innemen terwijl het marktsentiment over het algeheel positief was. Kwade tongen beweren dat dit iemand van Goldman Sachs geweest is, die vervolgens bewust even gewacht heeft met het naar buiten brengen van het nieuws af te zien van de trading desk.
Een andere mogelijke reden voor de prijsdaling van Bitcoin, die sinds gisteren bijna 13% bedraagt, zou het begin van een sell-off van de 111.000 Silk Road Bitcoins kunnen zijn.
Naast Bitcoin hebben ook de altcoins verliezen van dubbele cijfers geleden. Ethereum (ETH) daalde met meer dan 19% en wordt op het moment van schrijven voor $228 verhandeld, een laagste punt sinds september 2017. Ook Bitcoin Cash (BCH) heeft sinds november vorig jaar niet zo laag gestaan als nu en is met een dagelijks verlies van bijna 21% momenteel $497 waard.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie