Rico Engelbarts
03/09/2018 18:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2018 18:17

Wallet met meer dan 111.000 Silk Road Bitcoins deels verplaatst naar crypto-exchanges

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
wallet_met_meer_dan_111000_silk_road_bitcoins_deels_verplaatst_naar_crypto_exchanges

Ongeveer de helft van alle bestaande Bitcoins (BTC) is ergens in de afgelopen 12 maanden wel verplaatst, maar bijna 20% van de alle uitgegeven Bitcoins is in de afgelopen 5 jaar nooit aangeraakt. Het overgrote deel hiervan is waarschijnlijk voor altijd verloren gegaan, door sterfgevallen, vergeten wachtwoorden, verloren memorysticks met daarop de private keys tot wallets, en dat soort zaken. Aan de andere kant bestaan er ook nog steeds een aantal oude wallets met een fortuin aan Bitcoin en haar forks zoals Bitcoin Cash (BCH).
Een van deze wallets, met 111.000 aan BTC (ter waarde van ongeveer $844 miljoen) is ogenschijnlijk weer tot leven gekomen, meldt Reddit-gebruiker “sick_slick” in een post. Analyses van deze gebruiker wijzen erop dat de eigenaar van de wallet, die voor het eerst verscheen in maart 2014 met een saldo van 111.114,62 BTC, voor het eerst in meer dan vier jaar tijd begonnen is met het verplaatsen van het geld naar crypto-exchanges. 11.114 BTC (meer dan $80 miljoen) zou verplaatst zijn naar een Bitfinex-wallet en 4421 BTC (ongeveer $32 miljoen) naar Binance. De redditor gelooft dat deze wallet deel uitmaakt van de opgeheven dark web marktplaats SilkRoad.
SilkRoad was een online zwarte markt waar men vanaf 2011 met Bitcoin allerlei illegale (hard)drugs kon kopen. De FBI sloot de website in 2013 en in 2015 werd eigenaar Ross Ulbricht (Dread Pirate Roberts) veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij de Silk Road-marktplaats, het verspreiden van drugs, het hacken van computers, fraude, witwaspraktijken en andere delicten. Een verzoek voor een herziening van de straf werd eind juni afgewezen.
De verplaatsing van Bitcoins ter waarde van meer dan $100 miljoen naar de twee exchanges, zou een reden kunnen zijn voor de (licht) stijgende lijn die Bitcoin vertoont heeft in de afgelopen twee weken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie