Rico Engelbarts
06/08/2018 19:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2018 19:45

Anonieme bronnen: cryptocurrency custody door Goldman Sachs?

Nieuws

Goldman Sachs is van plan om “custodial service” voor Bitcoin-investeringsfondsen aan te bieden, meldden betrokken bronnen, die anoniem wensten te blijven omdat de informatie niet openbaar dient te worden gemaakt, aan Bloomberg op 6 augustus.
De investeringsbank, die op de ene dag enthousiast lijkt om zich met crypto in te laten, en de andere dag vervolgens geen goed woord over lijkt te hebben voor cryptocurrency, heeft gezegd dat het “nog niet besloten heeft” over haar cryptocurrency-plannen.
Bloomberg meldt dat Goldman Sachs, de op één na grootste investeringsbank (na JPMorgan), het eens probeert te worden over hoe het een van de eerste reguliere financiële instellingen voor het bewaren crypto-assets kan worden. Goldman, die in mei voor het eerst liet doorschemeren dat het Bitcoin-futures zou verhandelen, wil nu verschillende producten aanbieden die gekoppeld zijn aan digitale assets “als reactie op interesse van klanten”. Een woordvoerder van Goldman Sachs zei het volgende:

Als reactie op de interesse van klanten in verschillende digitale producten, onderzoeken we hoe we hen die het beste kunnen bieden op dit gebied. Op dit moment hebben we nog geen conclusie getrokken over de reikwijdte van ons aanbod van digitale assets.

De onofficiële bronnen “met kennis van zaken” wisten wel te melden dat het “cryptocurrency custody” is waar het de investeringsbank om te doen is. Dergelijke custody-services bestaan al, maar deze worden tot nu toe alleen aangeboden door cryptocurrency-startups zoals Coinbase Custody, en niet door de grote jongens van Wall Street, die de voorkeur genieten van de meeste institutionele beleggers.
Het nieuws van Goldman Sachs komt slecht een paar dagen nadat de Intercontinental Exchange (ICE) had aangekondigd dat het samen met grote bedrijven zoals Microsoft en Starbucks een gereguleerd ecosysteem met digitale assets genaamd Bakkt, zal lanceren.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie