Rico Engelbarts
22/06/2018 12:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/06/2018 12:45

CEO Goldman Sachs: Het is “arrogant” om te denken dat cryptocurrency niet succesvol zal zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CEO_goldman_sachs_lloyd_blankfein_het_is_arrogant_te_denken_dat_cryptocurrency_niet_succesvol_kunnen_zijn

Lloyd Blankfein, de CEO van Goldman Sachs, een van de grootste investeringsbanken in de wereldwijde financiële sector met een waarde van $87 miljard, heeft kritiek geuit op sceptici die geloven dat Bitcoin en cryptocurrency geen toekomst hebben.
Open-minded en vooruitdenkend
Sinds begin 2007 heeft Blankfein verklaard dat hij er nog niet van overtuigd is dat de markt voor cryptocurrency een belangrijke beleggingscategorie is geworden. Maar hij heeft vaak benadrukt dat beleggers cryptocurrencies als Bitcoin moeten beschouwen als opkomende activaklasse en het potentieel van de cryptocurrency- en blockchain-sector moeten erkennen. Op de Economic Club of New York conferentie zei Blankfein:

Als je doorgaat met die fiat-currency waarvan ze zeggen dat het waard is wat het waard is omdat ik, de regering, zeg dat het zo is, waarom zou je geen consensus-currency hebben?

Eerder, tijdens een interview met Kayla Tausche van CNBC, herhaalde Blankfein een vergelijkbaar sentiment over Bitcoin, dat een periode in de Amerikaanse geschiedenis beschrijft waarin de Amerikaanse overheid de goudstandaard abrupt afschafte en verving door een valuta zonder waarde; de Amerikaanse dollar.
In die tijd hadden Amerikaanse bedrijven, particulieren en investeerders moeite met het accepteren en omarmen van de Amerikaanse dollar, een vorm van papiergeld, als een alternatief voor goud, dat al eeuwenlang de standaard van geld is.
Net zoals papiergeld werd gedwongen om de natuurlijke progressie van goud te worden, legde Blankfein uit dat Bitcoin op een dag de natuurlijke progressie zou kunnen worden van fiat geld naar digitaal geld, en dus, hoewel hij cryptocurrency niet volledig begrijpt en er niet van overtuigd is dat Bitcoin binnenkort een reservevaluta wordt, zei hij dat hij open-minded is over de cryptocurrency-markt als een opkomende activaklasse.

Een gouden muntstuk van vijf dollar was vijf dollar waard omdat er vijf dollar aan goud in zat. Vervolgens geven ze papiergeld uit dat wordt ondersteund door goud in de schatkist. Op een dag geven ze papiergeld uit dat niet ondersteund wordt door goud. Er was geen belofte dat als je het inlevert bij de bank, je er voor vijf dollar aan goud voor krijgt. Het is fiat geld. Ik zeg dat dit stukje papier vijf dollar waard is en daarom is het vijf dollar waard, en veel mensen pikten dat niet voor een lange tijd. Maar nu pikt men dat zonder enige twijfel. Als je iets verder gaat en je neemt Bitcoin, wat geen fiat-valuta is, dus vind je het niet leuk. Aan de andere kant; als het werkt, zeg ik dat het misschien een natuurlijke progressie is van hard money naar digitaal geld.

Goldman Sachs exploiteert een cryptocurrency trading desk
Eerder deze week bevestigde Chief Operating Officer David Solomon van Goldman Sachs, voor het eerst in de geschiedenis van de bank, de geruchten dat Goldman Sachs heeft gewerkt aan de oprichting van een cryptocurrency trading desk die verder gaat dan futures.
Afgezien van het clearen van Bitcoin-futures, zei Solomon dat de bank zeer voorzichtig cryptocurrency-handel heeft getest en in de nabije toekomst een goede cryptocurrency trading desk voor haar klanten zal lanceren:

We luisteren naar onze klanten en proberen hen te helpen terwijl zij die dingen zelf ook onderzoeken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie