Home Nieuws Bitcoin nieuws CEO Goldman Sachs: Het is “arrogant” om te denken dat cryptocurrency niet...

CEO Goldman Sachs: Het is “arrogant” om te denken dat cryptocurrency niet succesvol zal zijn

Lloyd Blankfein, de CEO van Goldman Sachs, een van de grootste investeringsbanken in de wereldwijde financiële sector met een waarde van $87 miljard, heeft kritiek geuit op sceptici die geloven dat Bitcoin en cryptocurrency geen toekomst hebben.

- Advertentie -

Open-minded en vooruitdenkend

Sinds begin 2007 heeft Blankfein verklaard dat hij er nog niet van overtuigd is dat de markt voor cryptocurrency een belangrijke beleggingscategorie is geworden. Maar hij heeft vaak benadrukt dat beleggers cryptocurrencies als Bitcoin moeten beschouwen als opkomende activaklasse en het potentieel van de cryptocurrency- en blockchain-sector moeten erkennen. Op de Economic Club of New York conferentie zei Blankfein:

Als je doorgaat met die fiat-currency waarvan ze zeggen dat het waard is wat het waard is omdat ik, de regering, zeg dat het zo is, waarom zou je geen consensus-currency hebben?

Eerder, tijdens een interview met Kayla Tausche van CNBC, herhaalde Blankfein een vergelijkbaar sentiment over Bitcoin, dat een periode in de Amerikaanse geschiedenis beschrijft waarin de Amerikaanse overheid de goudstandaard abrupt afschafte en verving door een valuta zonder waarde; de Amerikaanse dollar.

In die tijd hadden Amerikaanse bedrijven, particulieren en investeerders moeite met het accepteren en omarmen van de Amerikaanse dollar, een vorm van papiergeld, als een alternatief voor goud, dat al eeuwenlang de standaard van geld is.

Net zoals papiergeld werd gedwongen om de natuurlijke progressie van goud te worden, legde Blankfein uit dat Bitcoin op een dag de natuurlijke progressie zou kunnen worden van fiat geld naar digitaal geld, en dus, hoewel hij cryptocurrency niet volledig begrijpt en er niet van overtuigd is dat Bitcoin binnenkort een reservevaluta wordt, zei hij dat hij open-minded is over de cryptocurrency-markt als een opkomende activaklasse.

Een gouden muntstuk van vijf dollar was vijf dollar waard omdat er vijf dollar aan goud in zat. Vervolgens geven ze papiergeld uit dat wordt ondersteund door goud in de schatkist. Op een dag geven ze papiergeld uit dat niet ondersteund wordt door goud. Er was geen belofte dat als je het inlevert bij de bank, je er voor vijf dollar aan goud voor krijgt. Het is fiat geld. Ik zeg dat dit stukje papier vijf dollar waard is en daarom is het vijf dollar waard, en veel mensen pikten dat niet voor een lange tijd. Maar nu pikt men dat zonder enige twijfel. Als je iets verder gaat en je neemt Bitcoin, wat geen fiat-valuta is, dus vind je het niet leuk. Aan de andere kant; als het werkt, zeg ik dat het misschien een natuurlijke progressie is van hard money naar digitaal geld.

- Advertentie -

Goldman Sachs exploiteert een cryptocurrency trading desk

Eerder deze week bevestigde Chief Operating Officer David Solomon van Goldman Sachs, voor het eerst in de geschiedenis van de bank, de geruchten dat Goldman Sachs heeft gewerkt aan de oprichting van een cryptocurrency trading desk die verder gaat dan futures.

Afgezien van het clearen van Bitcoin-futures, zei Solomon dat de bank zeer voorzichtig cryptocurrency-handel heeft getest en in de nabije toekomst een goede cryptocurrency trading desk voor haar klanten zal lanceren:

We luisteren naar onze klanten en proberen hen te helpen terwijl zij die dingen zelf ook onderzoeken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.006,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.033,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.050,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.104,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.267,30 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...