Rico Engelbarts
04/08/2018 17:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2018 17:43

Goldman Sachs blijft bearish over cryptocurrency

Nieuws
goldman_sachs_blijft_bearish_over_cryptocurrency

Bitcoin (BTC) en de “onstabiele cryptocurrency mania” zijn een van de zes factoren die de marktvooruitzichten van Goldman Sachs in 2018 bedreigen, volgens een rapport van de Investment Strategy Group van de grote investeringsbank.
Het rapport, “(Un)Steady as She Goes” getiteld, onderstreept de “cryptocurrency mania” als één van de vele factoren die hun aanvankelijke marktvooruitzichten voor dit jaar kunnen beïnvloeden. Andere factoren die genoemd worden zijn onder meer terrorisme, de opkomst van populisme, toenemende geopolitieke spanningen en de groeiende dreiging van cyberaanvallen.

We verwachten verdere dalingen in de toekomst omdat deze cryptocurrencies in onze optiek niet voldoen aan een van de drie traditionele rollen van een valuta: ze zijn geen ruilmiddel, noch een maateenheid, nog een waarde-opslagmiddel.

Hoewel de aangepaste vooruitzichten cryptocurrency-instabiliteit als een mogelijke risicofactor wordt aangegeven, wordt ook gesteld dat Goldman Sachs “blijft geloven dat dergelijke dalingen geen negatieve invloed zullen hebben op de prestaties van bredere financiële activa, omdat cryptocurrencies halverwege 2018 slecht 0,3% van het wereldwijde bbp vertegenwoordigen”. Het rapport voegt eraan toe dat cryptocurrencies “geen waarde zouden behouden in hun huidige belichaming”.
In een eerder rapport uit januari vermeldde de groep “cryptocurrency mania” als een factor die de “hogere onrust onder beleggers” veroorzaakte, waarbij het beweerde dat de sterke stijging van de Bitcoin-prijs het in het “bubble-gebied heeft geduwd”. Destijds zag Goldman Sachs af van het maken van een prognose op crypto-prijzen, en beweerde dat zelfs als de prijs van Bitcoin zou “verdubbelen of verdriedubbelen” het bedrijf nog steeds niet gelooft dat het haar waarde op de lange termijn zal behouden.
Hoewel de sceptische houding van Goldman Sachs ten aanzien van crypto “intact blijft”, heeft Lloyd Blankfein, de CEO van de investeringsbank, gesuggereerd dat de adoptie van crypto’s zoals Bitcoin op dezelfde manier zou kunnen gebeuren als die van papiergeld, dat gouden en zilveren munten verving. In een interview in juni verklaarde Blankfein dat het “te arrogant” is om te beweren dat crypto niet op grote schaal aangenomen kan worden omdat het “ongemakkelijk” of “onbekend” is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie