Rico Engelbarts
04/08/2018 17:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/08/2018 17:43

Goldman Sachs blijft bearish over cryptocurrency

Nieuws
goldman_sachs_blijft_bearish_over_cryptocurrency

Bitcoin (BTC) en de “onstabiele cryptocurrency mania” zijn een van de zes factoren die de marktvooruitzichten van Goldman Sachs in 2018 bedreigen, volgens een rapport van de Investment Strategy Group van de grote investeringsbank.
Het rapport, “(Un)Steady as She Goes” getiteld, onderstreept de “cryptocurrency mania” als één van de vele factoren die hun aanvankelijke marktvooruitzichten voor dit jaar kunnen beïnvloeden. Andere factoren die genoemd worden zijn onder meer terrorisme, de opkomst van populisme, toenemende geopolitieke spanningen en de groeiende dreiging van cyberaanvallen.

We verwachten verdere dalingen in de toekomst omdat deze cryptocurrencies in onze optiek niet voldoen aan een van de drie traditionele rollen van een valuta: ze zijn geen ruilmiddel, noch een maateenheid, nog een waarde-opslagmiddel.

Hoewel de aangepaste vooruitzichten cryptocurrency-instabiliteit als een mogelijke risicofactor wordt aangegeven, wordt ook gesteld dat Goldman Sachs “blijft geloven dat dergelijke dalingen geen negatieve invloed zullen hebben op de prestaties van bredere financiële activa, omdat cryptocurrencies halverwege 2018 slecht 0,3% van het wereldwijde bbp vertegenwoordigen”. Het rapport voegt eraan toe dat cryptocurrencies “geen waarde zouden behouden in hun huidige belichaming”.
In een eerder rapport uit januari vermeldde de groep “cryptocurrency mania” als een factor die de “hogere onrust onder beleggers” veroorzaakte, waarbij het beweerde dat de sterke stijging van de Bitcoin-prijs het in het “bubble-gebied heeft geduwd”. Destijds zag Goldman Sachs af van het maken van een prognose op crypto-prijzen, en beweerde dat zelfs als de prijs van Bitcoin zou “verdubbelen of verdriedubbelen” het bedrijf nog steeds niet gelooft dat het haar waarde op de lange termijn zal behouden.
Hoewel de sceptische houding van Goldman Sachs ten aanzien van crypto “intact blijft”, heeft Lloyd Blankfein, de CEO van de investeringsbank, gesuggereerd dat de adoptie van crypto’s zoals Bitcoin op dezelfde manier zou kunnen gebeuren als die van papiergeld, dat gouden en zilveren munten verving. In een interview in juni verklaarde Blankfein dat het “te arrogant” is om te beweren dat crypto niet op grote schaal aangenomen kan worden omdat het “ongemakkelijk” of “onbekend” is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, 'slechtste week ooit'
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Advertentie
crypto-insiders-icon