Roy van Krieken Roy van Krieken
17/07/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2022 14:15

Long-term bitcoin investeerders weigeren te verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Long-term bitcoin investeerders weigeren te verkopen

Foto: CHIEW/Shutterstock

Het lijkt erop dat bitcoin (BTC) investeerders die hun investering op de lange termijn hebben gedaan niet zijn afgeschrikt door de recente zware crypto crash. Volgens een onderzoek van crypto exchange Coinbase hebben long-term bitcoin holders nauwelijks hun bezittingen verkocht, ondanks dat de koers van bitcoin door het putje ging.

Bitcoin gaat naar $250.000 dit jaar, zegt bekende miljardair
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin HODL’ers houden stand

Het rapport genaamd ‘The Elusive Bottom’ neemt de huidige staat van de crypto markt onder de loep. Het rapport stelt dat er duidelijke tekenen zichtbaar zijn dat de bodem in ieder geval al in de buurt is. Daarnaast heeft 77% van alle bitcoin investeerders hun bitcoins al langer dan 6 maanden in het bezit. Dat is slechts 3% lager dan aan het begin van het jaar, wat suggereert dat long-term holders bijna niets hebben verkocht.

Daarnaast is dit percentage een stuk hoger dan het was tijdens de marktcyclus van 2017/2018. Toen was op het hoogtepunt zo’n 60% van alle bitcoins in het bezit van investeerders die langer dan 6 maanden geleden hun BTC hadden gekocht. Volgens het rapport van Coinbase is het feit dat dit percentage nu een stuk hoger ligt erg positief. Het betekent namelijk dat er meer mensen zijn die vertrouwen hebben in de toekomst.

De crypto-kredietcrisis

Het is in het rapport echter niet enkel rozengeur en maneschijn. Er wordt namelijk ook erkend dat er op dit moment sprake is van een ware kredietcrisis binnen de crypto markt. Vooral CeFi leendiensten, zoals het inmiddels failliete Celsius, kwamen diep in de problemen toen de markt crashte.

Dergelijke bedrijven namen tijdens de bullmarkt steeds meer schulden op, met het geloof dat de koersen alsmaar verder zouden stijgen. Dit gebeurde niet en op dat moment gingen de problemen bij de CeFi leendiensten als een schokgolf door de hele markt. Ook miners werden in veel gevallen gedwongen om een deel van hun bitcoins te verkopen. Echter, Coinbase stelt dat dit niet het handelsvolume van bitcoin significant aangetast heeft.

“Zelfs als de bitcoin prijs naar $10.000 zou gaan, zouden ze elke dag 16 bitcoin uit hun reserves moeten liquideren om het gat te betalen, wat betekent dat ze het nog ~120 dagen kunnen volhouden. We denken dat het onwaarschijnlijk is dat dit een materiële impact op de prijs zou hebben, gezien het feit dat er ~$6B aan gemiddelde dagelijkse BTC volumes op exchanges is.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie