Roy van Krieken Roy van Krieken
18/09/2022 16:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2022 16:09

Michael Saylor: ‘Bitcoin is beter dan goud en vastgoed’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Michael Saylor: ‘Bitcoin is beter dan goud en vastgoed’

Foto: KT Stock photos/Shutterstock

De voormalig CEO van MicroStrategy en een van de meest bekende bitcoin (BTC) bulls, Michael Saylor, heeft onlangs tijdens een crypto-conferentie in Australië nogmaals zijn steun voor de cryptomunt onderstreept. Volgens hem is bitcoin in veel gevallen zelfs beter dan het bezitten van fysieke investeringen zoals goud en vastgoed.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vs. vastgoed

Tijdens de toespraak illustreert Saylor hoe het bezitten van goud, of andere fysieke activa, problematisch kan zijn. Vooral het overdragen van de waarde van dit soort bezit is volgens Saylor niet gemakkelijk. Traditionele fysieke activa zijn volgens Saylor niet over ‘geografische blokkades’ te tillen. Bitcoin kan in een oogwenk over de hele wereld verstuurd worden en daarom is volgens Saylor bitcoin een betere investering.

“Als je een huis in Afrika hebt, zal niemand het van je willen huren als ze in Londen wonen. Maar als je een miljard dollar aan Bitcoin hebt, kun je het uitlenen of […] verhuren aan iedereen ter wereld.”

Daarnaast noemt Saylor de onderhoudskosten van fysieke activa. Een stuk vastgoed moet onderhouden worden, en dat kost uiteraard geld, vooral op de lange termijn. Bitcoin kent geen onderhoudskosten.

“Bitcoin vertegenwoordigt een eigendom dat je kunt verwerven in kleine stukjes die je overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt het aan de kinderen van je kinderen geven. En over 250 jaar is je familie misschien nog steeds eigenaar.”

Het meest veilige netwerk ter wereld

Ook moet je, tenzij je koning Charles III bent, belasting betalen als je je eigendommen wilt schenken aan nabestaanden. Ook dit hoeft volgens Saylor niet in het geval van bitcoin. Of dat helemaal in overeenstemming is met de belastingwetgeving in Nederland valt echter te betwijfelen.

Als laatste noemt Saylor het feit dat het Bitcoin netwerk extreem veilig is. Het netwerk is nog nooit gehackt in de 13 jaar dat het inmiddels al bestaat. Hij noemt Bitcoin dan ook het ‘meest veilige netwerk ter wereld.’

Onlangs was nog in het bitcoin nieuws te lezen dat Michael Saylor woest was over het feit dat er volgens hem veel desinformatie over het energieverbruik van het Bitcoin netwerk wordt verspreid.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie