Roy van Krieken Roy van Krieken
07/02/2022 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2022 07:04

Michael Saylor: Bitcoin is een 100-jarige investering 

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Michael Saylor: Bitcoin is een 100-jarige investering 

Foto: Silvia Bukovac/Shutterstock

De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, laat zich geregeld uit over bitcoin (BTC). Volgens hem is bitcoin in staat om de toekomst van de wereld volledig te veranderen en om die reden investeert hij met zijn bedrijf miljarden in de cryptocurrency. In een interview met Yahoo Finance liet hij onlangs weten dat deze hij een lange termijn visie heeft voor deze investering.

Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Michael Saylor en bitcoin

In het interview geeft Saylor aan dat hij zich weinig zorgen maakt over heftige prijsfluctuaties van bitcoin en zelfs de recente crash van $69.000 tot zo’n $33.000. Hij maakt zich namelijk totaal niet druk over short term prijsbewegingen.

Saylor investeert in bitcoin met een visie voor de toekomst. Hij geeft aan van plan te zijn om zijn bitcoin investering zeker 10 jaar, of zelfs meer, vast te houden. Volgens Saylor zou bitcoin zelfs een 100-jarige investering kunnen zijn. 

“Mijn tijdshorizon is een decennium of meer,”

Volgens Saylor kopen mensen op dit moment bitcoin omdat ze ergens verwachten dat het over 100 jaar nog waarde zal hebben. Daarnaast stelt hij dat er geen enkel aandeel wordt verhandeld op de beurs dat mensen over 100 jaar nog zullen begrijpen. Om die reden is op de extreem lange termijn bitcoin een superieure investering, aldus Saylor.

MicroStrategy’s BTC

Uiteraard weten we inmiddels dat Saylor ook daadwerkelijk daad bij zijn woord voegt. Hij uit zich niet alleen regelmatig lovend over bitcoin, het portfolio van MicroStrategy spreekt boekdelen over het vertrouwen dat Michael Saylor klaarblijkelijk heeft in de cryptocurrency.

Op dit moment bezit MicroStrategy een astronomische 125.051 bitcoin met een marktwaarde van meer dan $4,8 miljard. Hiermee is MicroStrategy een van de grootste bezitters van bitcoin ter wereld. 

Het is ook erg waarschijnlijk dat dit bitcoin portfolio voorlopig enkel nog verder uitgebreid zal gaan worden. MicroStrategy koopt vrijwel elke keer dat de bitcoin koers omlaag duikt een nieuwe lading bitcoins bij en deze strategie zal hoogstwaarschijnlijk in de nabije toekomst niet veranderen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie