Kevin Schijven Kevin Schijven
02/02/2022 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2022 17:33

MicroStrategy koopt weer enorme hoeveelheid bitcoins voor $25 miljoen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy: ‘Wij zullen voorkomen dat bitcoin crasht tot $21k’

Foto: Billion Photos/Shutterstock

MicroStrategy, het business intelligence bedrijf van de bekende bitcoin (BTC) bull Michael Saylor, koopt weer een enorme hoeveelheid bitcoins. Saylor kondigt op 1 februari aan dat MicroStrategy maar liefst 660 BTC heeft gekocht voor ongeveer $25 miljoen.

Saylor voegt daaraantoe dat nu maar liefst 125.051 bitcoins in de schatkist van MicroStrategy zitten. Deze BTC werd gekocht voor een gemiddelde prijs van $30.200 of in totaal ongeveer $3,78 miljard.

Tegen de huidige prijs van bitcoin, rond $38.000, is deze schatkist ongeveer $4,75 miljard waard. Dat is dus een winst bijna een miljard zelfs wanneer de prijs in een dip zit. Toch was deze schatkist eind vorig jaar, toen de prijs twee keer zo hoog lag, een stuk meer waard.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

MicroStrategy zal hiermee doorzetten

MicroStrategy maakte veel naamsbekendheid in de zomer van 2020 toen het als eerste beursgenoteerde bedrijf groots in bitcoin investeerde. Sindsdien heeft het bedrijf regelmatig grote hoeveelheden BTC gekocht. Saylor herhaalde vaker dat hij van plan is om nooit te verkopen.

Onlangs liet Phong Le, de CFO van MicroStrategy, weten dat deze strategie onveranderd blijft ondanks de recente koersdaling. Hij meldt dat MicroStrategy van plan is om geld in bitcoin te blijven steken.

MicroStrategy leed onlangs wel een verlies van $146,6 miljoen op zijn bitcoin bezit. Dat heeft met een zogeheten impairment loss of bijzonder waardeverminderingsverlies te maken omdat de prijs van BTC aan het einde van het vierde kwartaal lager uitpakte dan de kostprijs.

Het bedrijf ontving hier een week geleden een brief al over van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). MicroStrategy voldeed niet alle Amerikaanse regels voor boekhouding. Het rapporteerde cijfers alsof de koers niet zo volatiel zou zijn geweest.

MicroStrategy is niet de enige die momenteel de dip koopt. Uit gegevens van analysebedrijven blijkt dat bitcoin whales ook de dip kopen. Dat geld ook voor ethereum whales en natuurlijk voor El Salvador.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie