Timo Bult Timo Bult
28/01/2022 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/01/2022 18:11

Bitcoin whales kopen weer na prijs dip, aldus on-chain analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin whales kopen weer na prijs dip, aldus on-chain analist

Foto: nuttapon averuttaman/Shutterstock

Terwijl de illiquide voorraad van bitcoins (BTC) toeneemt, is de vraag naar de cryptocurrency ondermaats. Dat is een van de conclusies van de bekende on-chain analist Will Clemente in een nieuwsbrief. Wel ziet hij wat positieve signalen bij de whales ontstaan!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase entiteit redt verdere bitcoin crash

In de nieuwsbrief benoemt Clemente de crash afgelopen week. Bitcoin zakte door de $40.000 waarna de $30.000 snel dichtbij kwam. Een grote groep investeerders begon echter al te kopen voordat deze support bereikt werd, ook wel frontrunning genoemd. Een enkele Coinbase entiteit leek in dit geval een flinke vinger in de pap te hebben gehad waardoor de koers niet tot aan $30.000 kwam:

“De frontrunning kwam voornamelijk van een entiteit op Coinbase. Toen Bitcoin lokale dieptepunten net onder 33K bereikte, kwam er een redelijk agressief bod op Coinbase,”

Advertentie

Bitcoin supply shock

Lange tijd was het gespreksonderwerp in het bitcoin nieuws de zich ontwikkelende supply shock. Steeds meer bitcoins verdwenen in wallets die erom bekend staan sterke hodlers te zijn. Hierdoor nam de circulerende BTC voorraad af en in combinatie met een stijgende vraag zou dit op de lange termijn voor een stijgende prijs kunnen zorgen.

Maar hoe zit dat op dit moment, nu de koers is afgedaald en ver onder zijn all-time high (ATH) handelt? Clemente stelt dat het nog steeds te zien is dat bitcoins naar de zogenoemde “sterke handen” verplaatsen. Maar, zo stelt de analist, dat is slechts een kant van het verhaal. Wil de supply shock ook een daadwerkelijk effect hebben dan moet er ook vraag zijn.

Alhoewel de vraag de afgelopen tijd zwak is geweest, ziet Clemente nu weer wat positieve signalen:

“De whales verkochten sinds september, maar het lijkt erop dat ze deze week eindelijk weer aan het kopen zijn geslagen. Een zeer interessante trend om de komende weken in de gaten te houden.”

Of dit op termijn zal zorgen voor een positief vervolg blijft afwachten. Zoals altijd kan het beeld namelijk snel omslaan. Clemente is echter dus wel voorzichtig positief gestemd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie