Roy van Krieken Roy van Krieken
25/01/2022 18:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:56

MicroStrategy is niet bang en blijft bitcoin kopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy is niet bang en blijft bitcoin kopen

Foto: Billion Photos/Shutterstock

Het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy is een van de grootste holders van bitcoin (BTC) ter wereld. De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, heeft ten alle tijden het volste vertrouwen in de toekomst van bitcoin en om die reden wordt het bitcoin portfolio van het bedrijf eigenlijk alleen maar uitgebreid. Zelfs tijdens heftige correcties blijft dit vertrouwen onaangetast. Ook de CFO van het bedrijf liet onlangs weten dat MicroStrategy niet van plan is om hun huidige strategie in de nabije toekomst aan te passen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Phong Le

Phong Le is de CFO van MicroStrategy en hij liet vandaag in een interview met de Wall Street Journal weten dat dat de bedrijfsstrategie onveranderd blijft. De gigantische bitcoin investering van het bedrijf heeft door de correctie flinke klappen gekregen en ook het aandeel van MicroStrategy is volledig onderuit gezakt.

Desalniettemin is er totaal geen reden voor paniek volgens Le. Hij geeft aan dat de strategie om bijna constant bitcoin bij te kopen, ondanks de koers op dat moment, niet is veranderd door een simpele koerscorrectie.

“Onze strategie met Bitcoin is geweest om te kopen en vast te houden, dus in de mate dat we overtollige kasstromen hebben, of we andere manieren vinden om aan geld te komen, blijven we het in Bitcoin steken.”

Wel geeft hij aan dat hier een voorwaarde aan kleeft. Het is namelijk wel noodzakelijk dat MicroStrategy in staat blijft om genoeg geld middelen te werven om ook daadwerkelijk de bitcoin investeringen te doen. Voorheen leek dit nooit een probleem en werden tijdens financieringsrondes de benodigde middelen binnen de kortste keren opgehaald.

MicroStrategy en bitcoin

MicroStrategy is een van de enige publiekelijk verhandelde bedrijven met bitcoin op de balans. Andere bedrijven zijn onder meer Tesla en Square, maar het is niet bepaald een lange lijst.

MicroStrategy is van deze bedrijven verreweg de grootste bitcoin holder. Het bedrijf heeft in totaal meer dan 120.000 bitcoins in het bezit met een marktwaarde van meer dan $4 miljard. Mochten we de CFO en CEO van het bedrijf geloven dan zal dit in de toekomst enkel nog uitgebreid worden. Van verkopen is voorlopig nog geen sprake.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie