Kevin Schijven Kevin Schijven
22/01/2022 14:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2022 14:20

El Salvador koopt weer groots de bitcoin dip

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador lanceert een nationaal bitcoin kantoor

Foto: Marcelo Mollaretti/Shutterstock

El Salvador, het enige land ter wereld waar bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel is, heeft weer de bitcoin dip gekocht. Op 21 januari meldt president Nayib Bukele dat El Salvador maar liefst 410 BTC kocht voor $15 miljoen.

“Sommige jongens verkopen echt goedkoop,” aldus Bukele. Het is een teken dat de president nog altijd zeer veel vertrouwen heeft in de moeder aller cryptocurrencies. Echter leidt El Salvador gelijk verlies met deze aankoop, aangezien de bitcoin koers inmiddels weer verder is gedaald. Deze 410 BTC zijn momenteel ongeveer $14,67 miljoen waard.

Bitcoin dook donderdagnacht met de aandelenkoersen samen omlaag en verloor maar liefst 11,5% van zijn waarde. Gisteren zette deze daling weer voort en ditmaal zakte de prijs met nog eens 13%. Vanochtend tikte bitcoin zelfs een dieptepunt van $34.000 aan, na een daling van zelfs 28% in twee dagen. Het is de laagste bitcoin prijs sinds eind juli. Bitcoin lijkt op het moment van schrijven een klein herstel te maken na een kleine bounce op de $34.000. Echter heeft de koers vooralsnog moeite om door $36.000 te breken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

El Salvador koopt vaker de dip

De president kocht met El Salvador de laatste maanden vaker de dip, maar nog nooit voor zo’n lage prijs als de huidige. Zo kocht hij op nog 21 bitcoins om 21:21:21 op de 21ste dag van het 21ste jaar van de 21ste eeuw. El Salvador heeft het afgelopen halfjaar, sinds de bitcoin wet in het land werd doorgevoerd, maar liefst 1.801 BTC in totaal geaccumuleerd. Deze schatkist is momenteel ongeveer $64,5 miljoen waard.

Echter wordt het enorme vertrouwen in bitcoin van de president niet door iedereen in het land gedeeld. Ook hebben bepaalde regulatoren en kredietbeoordelaars moeite met het initiatief. Desondanks zet de president 100% in op bitcoin. Onlangs kwam naar buiten dat El Salvador microleningen voor bitcoin onderzoekt, bitcoin obligaties binnenkort gaat uitgeven en bouwt de president momenteel een ware bitcoin stad.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie