Roy van Krieken Roy van Krieken
09/01/2022 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2022 17:00

El Salvador bereidt zich voor op controversiële ‘bitcoin obligaties’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De ‘Bitcoin revolutie’ in El Salvador lijkt enorm te falen

Foto: Filippo Ronca Cavalcanti/Shuttstock

Het Midden-Amerikaanse land El Salvador staat sinds halverwege het vorige jaar aan de frontlinie van cryptocurrency adoptie in de wereld. Het land is niet bang om radicale stappen te nemen en de president van het land, Nayib Bukele, is een overtuigd bitcoin (BTC) bull. Op dit moment worden er voorbereiding getroffen voor een wetsvoorstel dat het mogelijk maakt om ‘Bitcoin obligaties’ uit te geven. Dit zal benodigd zijn voor de financiering van het meest ambitieuze project van Bukele: ‘Bitcoin City’.

Verwacht geen grote rally na bitcoin halving, zegt Deutsche bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin obligaties

Momenteel is de overheid van El Salvador hard aan het werk om een wettelijk kader op te zetten voor de eerder aangekondigde bitcoin obligaties. Deze obligaties zouden in totaal een waarde hebben van zo’n $1 miljard hebben met een coupon van 6,5%.

Het doel van de obligaties is om fondsen te werven voor het Bitcoin City -project en om meer bitcoin te kopen voor in de staatskas. De helft van de opbrengsten zullen echter ook gebruikt worden om de infrastructuur om grootschalige bitcoin-mining faciliteiten op te zetten.

De Minister van Financiën van El Salvador, Alejandro Zelaya, heeft bekend gemaakt dat er tenminste 20 wetsvoorstellen naar het parlement gestuurd zullen worden ter goedkeuring. Volgens Zelaya zullen deze wetten zorgen voor het benodigde wettelijk kader bij het uitgeven van de obligaties.

De eerste obligaties zullen hoogstwaarschijnlijk dit jaar al worden uitgegeven. Er bestaat al een grote interesse van investeerders in de obligaties. Volgens Samson Mow van Blockstream zou er al zeker $300 miljoen mondeling toegezegd zijn door potentiële investeerders.

Kritiek

De plannen om bitcoin obligaties uit te geven en met de opbrengsten een bitcoin stad bouwen valt niet bij iedereen in de smaak. De kritiek aan het adres van president Bukele is dan ook erg heftig.

Zo heeft onder meer het IMF een tijdje hard uitgehaald naar de ambitieuze plannen en waarschuwde zij voor een mogelijke economische ramp. Een paar dagen geleden raakte president Bukele nog verstrikt in een hevige discussie op Twitter met beroemde economie professor Steve Hanke.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie