Roy van Krieken Roy van Krieken
08/01/2022 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2022 16:20

President El Salvador noemt beroemde econoom “idioot” omtrent bitcoin plannen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
President El Salvador noemt beroemde econoom 'idioot' omtrent bitcoin plannen

Foto: Hugo Brizard/Stuttershock

Halverwege vorig jaar maakte het Midden-Amerikaanse land El Salvador bekend dat zij bitcoin (BTC) als legaal betaalmiddel omarmden. Een wet werd doorgevoerd die de cryptocurrency tot dezelfde status als de Amerikaanse dollar in het land verhief.

Daar bleef het niet bij, want er werd nog een hele reeks ambitieuze crypto plannen bekend gemaakt door de president van het land; Nayib Bukele. Naar aanleiding van deze plannen kwam er veel kritiek aan het adres van Bukele. 

Grayscale’s bitcoin ETF verlaagt hoge kosten pas bij ‘volwassen markt’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Steve Hanke

Vooral het plan om een ware ‘Bitcoin stad’ te bouwen in El Salvador valt niet goed in de smaak bij critici. Zelfs het IMF liet een tijdje terug in een persbericht weten dat zij de huidige koers van El Salvador ten zeerste afkeurden.

Ook een beroemde economie professor aan de John Hopkins universiteit, John Hanke, haalde onlangs hard uit naar Bukele en zijn plannen. Volgens Hanke is het plan om een Bitcoin stad te bouwen krankzinnig en gaat het puur om een publiciteitsstunt.

Dit is niet de eerste keer dat Hanke uithaalt naar het Bitcoin City project. Eerder noemde hij het project flauwekul en Hanke stelde zelfs dat de legalisatie van bitcoin een ‘economische catastrofe’ voor El Salvador zal betekenen in de toekomst.

“Nayib Bukele’s voorgestelde Bitcoin City is net zo voorbereid als Florida voor sneeuw is. De geadverteerde krachtbron voor de stad is een inactieve vulkaan. Dit is niet meer dan aandachttrekkerij van een narcistische president die vol gebakken lucht zit.”

Twitter discussie

Deze kritiek viel in het verkeerde keelgat van Bukele. Hij haalde op het social mediaplatform Twitter namelijk hard uit naar de roemrijke professor. Bukele noemt Hanke zelfs een ‘idioot’ in het onderstaande bericht.

Voorstanders van het gevoerde beleid in El Salvador zullen hun vingers aflikken bij de reactie van de president. Voor tegenstanders zal het echter enkel bevestigen dat Bukele en zijn ambitieuze plannen gedoemd zijn om te mislukken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie