Roy van Krieken Roy van Krieken
19/01/2022 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2022 06:08

Meerderheid bevolking El Salvador heeft geen vertrouwen in bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Meerderheid bevolking El Salvador heeft geen vertrouwen in bitcoin

Foto: Juan Carlos Caos / Shutterstock.com

Het afgelopen jaar schreef het Midden-Amerikaanse land El Salvador geschiedenis door het eerste land ter wereld te worden waar bitcoin (BTC) werd verheven tot de status van wettig betaalmiddel. De crypto gemeenschap was lovend over deze ontwikkeling, maar als snel werd duidelijk dat de bevolking van het land grote twijfels had. Een paar maanden later is dit sentiment nog niet veranderd. Een grote meerderheid van de bevolking heeft namelijk totaal geen vertrouwen in bitcoin.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

El Salvador’s ‘Bitcoin experiment’

Een onderzoek van de Central American University El Salvador (UCA) probeerde erachter te komen hoe de bevolking van El Salvador dacht over het ‘Bitcoin experiment’ dat werd gelanceerd in het land. Het blijkt dat slechts een kleine minderheid de ontwikkelingen in het land steunt.

Slechts 14,1% van de ondervraagden gaf aan dat zij vertrouwen hadden in de grootste cryptocurrency, bitcoin. 34,8% liet weten dat zij totaal geen vertrouwen hadden in de bitcoin of de plannen van de overheid met betrekking tot bitcoin. 

Opmerkelijk is dat wordt geschat dat 22% van de bevolking niet eens weet wat bitcoin is. Er zijn dus meer mensen in El Salvador die geen idee hebben van het bestaan van bitcoin dan dat er mensen zijn die de adoptie in het land steunen.

Bitcoin alleen voor rijken?

Het is duidelijk dat het enthousiasme van de president van het land, Nayib Bukele, niet doorschemert naar de rest van de bevolking. Over het algemeen lijkt de bevolking van El Salvador niet onder de indruk van het bitcoin experiment.

Daarnaast blijkt uit de resultaten van het onderzoek dat een significant deel van de bevolking gelooft dat bitcoin en andere cryptocurrencies vooral in het leven zijn geroepen om een rijke elite nog rijker te maken. 25,6% gelooft dat de revolutionaire bitcoin wet in El Salvador financieel voordeel heeft gegeven aan de rijksten. 20,5% gelooft dat het puur in het voordeel is van de regering. 

Slechts 10,9% van de ondervraagden staat achter het idee dat bitcoin adoptie in El Salvador een goede ontwikkeling is geweest voor de normale burger. 60% is er ook fel op tegen dat de overheid geld uit de schatkist gebruikt om bitcoin te kopen. Het vertrouwen in bitcoin is in El Salvador simpelweg nergens te bekennen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie