Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
01/10/2022 08:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2022 08:30

MicroStrategy wil aan Bitcoin Lightning Network bouwen, zoekt engineer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Anna-Nas/Shutterstock

Het Amerikaanse business intelligence- en softwarebedrijf MicroStrategy heeft een vacature online gezet voor een Bitcoin Lightning-software engineer. Dit wijst op een nieuwe stap in de wereld van digitale activa. 

De vacature vermeldt dat de software van het Lightning Network bedrijven zal voorzien van beveiligings- en e-commerce producten. Het Lightning Network is een laag 2 schaalsysteem voor bitcoin (BTC), ontworpen om de snelheid van het verzenden en ontvangen van betalingen op de blockchain te verhogen.

Normaal gesproken zijn bitcoin transacties relatief traag en duur. Het Lightning netwerk maakt transacties mogelijk en biedt een oplossing voor het grote schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Naar wie is MicroStategy op zoek voor Bitcoin-baan?

De functie zoekt een ervaren softwareontwikkelaar voor een project om een op het Lightning Network gebaseerd Software as a Service (SaaS) platform te bouwen. Het nieuwe platform zal worden ontwikkeld om ondernemingen te voorzien van “innovatieve oplossingen voor cyberveiligheidsuitdagingen en het mogelijk maken van nieuwe e-commerce use cases”, aldus het bedrijf.

Naast “een tegendraadse mindset” moet de sollicitant beschikken over certificaten en kennis van tools en programmeertalen. Er wordt ook gevraagd naar ervaring met Decentralized Finance (DeFi). Dit omdat de nieuwe engineer ook aan deze technologieën zal moeten bouwen.

DeFi is een vorm van lenen met smart contracts waarbij geen brokers of tussenpersonen nodig zijn. Het is meestal gebaseerd op andere blockchains zoals Ethereum, Solana of Binance Smart Chain.

Advertentie

MicroStrategy houdt van Bitcoin

MicroStrategy werd opgericht in 1989 en bezit de grootste bitcoin reserve ter wereld. Het bedrijf begon een bitcoin-aankoop golf in augustus 2020 die heeft geleid tot een reserve van 130.000 BTC.

MicroStrategy-medeoprichter en voormalig CEO Michael Saylor staat bekend als een Bitcoin-maximalist en verdediger van de cryptocurrency.

Vorige maand was in het bitcoin nieuws te lezen dat MicroStrategy bekend maakte dat het bedrijf een succes wil maken van Lightning Network. 

Saylor trad op 2 augustus af als CEO, maar blijft uitvoerend voorzitter van het bedrijf. 

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie