Roy van Krieken Roy van Krieken
05/09/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2022 19:04

MicroStrategy wil Bitcoin Lightning Network massa-adoptie stimuleren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy lanceert in 2023 software voor Bitcoin Lightning Network

Foto: jira pliankharom/Shutterstock

Michael Saylor, de voormalig CEO van MicroStrategy, maakte tijdens een conferentie in Riga bekend dat het bedrijf druk bezig is om het bitcoin (BTC) Lightning Network een succes te maken. Volgens Saylor is het Lightning Network op dit moment het allerbelangrijkste wat er speelt binnen de wereld van technologie.

Cryptomarkt onderschat lange-termijn impact van Bitcoin halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Het Bitcoin Lighting Network

Het Lightning Network is een layer-2 schaaloplossing dat bovenop het Bitcoin netwerk is gebouwd. Het standaard Bitcoin netwerk is in de basis een log netwerk. Zo is de transactiecapaciteit van het netwerk tergend langzaam en is het gebruik van BTC als betaalmiddel daarom eigenlijk niet haalbaar.

Het Lightning Network moet hier verandering in brengen. Het zorgt er als extra laag boven het Bitcoin netwerk voor dat de transactiecapaciteit gigantisch wordt. Dat betekent dat transacties vrijwel direct worden verwerkt en ook dat de transactiekosten tot een minimum beperkt worden.

Michael Saylor en BTC Lightning

Dit Lightning Network heeft de aandacht van veel crypto investeerders, en ook van Michael Saylor. De voormalig CEO van MicroStrategy liet weten dat een team binnen het bedrijf ervoor wil gaan zorgen dat het gebruik van Lightning aantrekkelijk wordt voor een groot aantal mensen, dat meldt CoinDesk

“MicroStrategy heeft op dit moment een aantal R&D projecten lopen waarbij we werken aan enterprise toepassingen van Lightning: enterprise Lightning wallet, enterprise Lightning servers, enterprise authenticatie,”

Concreet wil dat zeggen dat MicroStrategy kijkt naar manieren hoe bedrijven het Lightning Network kunnen uitrollen naar honderdduizenden werknemers per dag. En hoe zij Lightning Wallets kunnen openen voor wel 10 miljoen mensen in een dag tijd.

Echter, Saylor kalmeert wel direct de gemoederen enigszins. Hij geeft namelijk aan dat het onder geen beding zeker is dat er ook daadwerkelijk iets gaat komen van het onderzoek dat MicroStrategy op dit moment naar het Lightning Network doet.

In het bitcoin nieuws was onlangs ook te lezen hoe het Lightning Network het doen van alledaagse betalingen volledig kan revolutionaliseren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie