Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Moeilijkheidsgraad bitcoin (BTC) omhoog, koers nog op weg naar $100.000 volgens S2F, aldus PlanB

De cryptocurrency-markt crashte behoorlijk de afgelopen dagen en angst en vrees voor verdere dalingen zijn het onderwerp van de dag.

De populaire analist PlanB, bekend van het stock-to-flow (S2F) model, meldt echter dat er helemaal geen reden is om zorgen te maken. Volgens de Nederlander komt de huidige koers namelijk nog steeds goed overeen met het S2F-model.

- Advertentie -

PlanB zegt dat er eigenlijk “niks echt gebeurd is.” De analist staat bekend voor het toepassen van het S2F-model op de koers van bitcoin (BTC). Het model vergelijkt het huidige aanbod (stock) van bitcoin met de hoeveelheid bitcoins die de markt binnenstromen (flow).

Het S2F-model staat erom bekend erom dat het vooralsnog behoorlijk accuraat is geweest met het voorspellen van de bitcoin-prijs. Toch is niet iedereen het eens met de voorspelling van PlanB dat bitcoin naar $100.000 zal stijgen in 2021. Die voorspelling herhaalde de analist nogmaals vorige maand.

In gerelateerd nieuws meldde Plan B op 8 maart dat de difficulty adjustment, oftewel aanpassing van de moeilijkheidsgraad, van bitcoin omhoog zou gaan. Dat gebeurde dus ook gisteren en de moeilijkheidsgraad steeg met maar liefst 7%. Een dergelijke stijging betekent dat er nog veel concurrentie is onder bitcoin-miners ondanks de aankomende halving.

Ergens in mei zal de beloning die miners verdienen gehalveerd worden van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Tevens zal de bovengenoemde flow van nieuwe bitcoins op de markt gehalveerd worden. De verwachting was dat miners wellicht massaal zouden capituleren alvorens de halving, maar het tegengestelde blijkt tot nu toe het geval te zijn.

Joe07, een bitcoin whale, zegt echter dat deze mensen wellicht voor een verassing komen te staan. Zij zouden gokken op een “halvening rally” maar volgens Joe07 hebben ze het wellicht aan het verkeerde einde:

PlanB zegt echter dat dit soort berichten op niets zijn gebaseerd en een perfect voorbeeld zijn van fear, doubt & uncertainty (FUD):

Vorige week was nog op Crypto Insiders te lezen dat de hash rate (rekenkracht) van het bitcoin-netwerk maar blijft stijgen en weer een nieuw all-time high (ATH) heeft gevestigd.

PlanB meldde vorige week dat hij dacht dat bitcoin de maand maart niet onder $8.600 zal afsluiten.

Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.087,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.108,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.131,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.175,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.265,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.265,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.087,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.108,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.131,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.175,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...