Timo Bult Timo Bult
05/03/2020 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2020 18:10

Bitcoin (BTC) hash rate blijft maar stijgen!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) hash rate blijft maar stijgen!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) miners hebben opnieuw een record gevestigd aan rekenkracht waarmee transacties op het netwerk worden gevalideerd.
Volgens onderzoeksdata die vandaag door Coin Dance werd gepubliceerd is de zogeheten hash rate, een indicator voor de snelheid waarmee nieuwe blocks op de Bitcoin-blockchain worden geverifieerd, mogelijk voor het eerst voorbij de 150 triljoen hashes per seconde. Hiermee is het de hoogste hash rate ooit.
De hash rate zegt verder iets over de veiligheid van het Bitcoin-netwerk en over de winstgevendheid van mining. Wie het nieuws op Crypto Insiders heeft gevolgd heeft kunnen opmerken dat de hash rate in de afgelopen tijd record na record verbreekt ondanks de soms volatiele koers van bitcoin.  Vorige week daalde de koers meer dan 10%, maar daar lijken miners zich dus niets van aan te trekken.
Anthony “Pomp” Pomliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital zei het volgende erover:
Dit gebeurde in het licht van een mogelijke pandemie, absolute chaos op de markten en geld dat per helikopter werd verspreid in Hong Kong.
Gezegd dient te worden dat de berekening van de hash rate een schatting is en deze dus niet exact iets zegt over de activiteit van miners.
Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die maandag verscheen!
David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie