Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
11/02/2020 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2020 11:00

Analist PlanB: koers van bitcoin (BTC) zal $100.000 bereiken in 2021

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analist PlanB: koers van bitcoin (BTC) zal $100.000 bereiken in 2021

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

PlanB, het pseudonym van de anonieme analist die de eerste was die het stock-to-flow model toepaste op Bitcoin, beweert dat de koers van bitcoin de $100.000 zal aantikken in 2021.
Middels een tweet updatete de analist zijn voorspelling voor de komende twee jaar. PlanB geeft aan dat het stock-to-flow model nog steeds past en dat bitcoin, na de halving in mei, een lange bullrun zal meemaken. Volgens de analist geeft het model tevens aan dat bitcoin niet onder de $6.000 zal komen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Stock-to-flow

Het stock-to-flow model geeft aan hoe de waarde van een activa zich verhoudt tot de schaarste van die activa. Hierbij wordt de circulerende hoeveelheid van een activa gedeeld door de hoeveelheid die per jaar wordt geproduceerd. Het model wordt vaak gebruikt om de waarde van edelmetalen te monitoren. Van bitcoin zullen er, zoals je wellicht al weet, nooit meer dan 21 miljoen bestaan en met de aanstaande halving zal de “productie” worden gehalveerd. Een degelijke halving vindt ongeveer elke vier jaar plaats.
Uiteraard is er ook kritiek van analisten die beweren dat het stock-to-flow model niet toe te passen is op de moeder aller cryptocurrencies. Zo beweert Joe Weisenthal, Executive Editor of News bij Bloomberg Digital, dat iedereen op de hoogte is van hoe de voorraad van bitcoin tot stand komt en derhalve de markt al ver van tevoren anticipeert op een halving. Met andere woorden, de halving is volgens Weisenthal al ingeprijsd:

In mei 2020 zal het volume van nieuw aangemaakt Bitcoin halveren, en de theorie (hoop) is dat met de verminderde toevoer, de koers zal stijgen. Je weet wel, vraag en aanbod en zo. Uiteraard zal een ieder die ook maar in de zwakste versie van efficiënte markten gelooft dit onzin vinden. Markten bewegen aan de hand van verrassingen en onbekende gebeurtenissen, terwijl het schema voor de voorraad van Bitcoin voor de hele wereld inzichtelijk is.

Ook Meltem Demirors, Chief Strategy Officer bij CoinShares, snijdt een interessant punt aan. Volgens hem zouden institutionalisering en de opkomst van bitcoin-derivaten de bitcoin koers minder afhankelijk maken van de voorraad van bitcoin.
Benieuwd naar wat onze analisten verwachten van het koersverloop van bitcoin? Zorg dan dat je onze wekelijkse analyses niet mist!

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie