Home Nieuws Bitcoin nieuws Analist PlanB: koers van bitcoin (BTC) zal $100.000 bereiken in 2021

Analist PlanB: koers van bitcoin (BTC) zal $100.000 bereiken in 2021

PlanB, het pseudonym van de anonieme analist die de eerste was die het stock-to-flow model toepaste op Bitcoin, beweert dat de koers van bitcoin de $100.000 zal aantikken in 2021.

Middels een tweet updatete de analist zijn voorspelling voor de komende twee jaar. PlanB geeft aan dat het stock-to-flow model nog steeds past en dat bitcoin, na de halving in mei, een lange bullrun zal meemaken. Volgens de analist geeft het model tevens aan dat bitcoin niet onder de $6.000 zal komen.

- Advertentie -

Stock-to-flow

Het stock-to-flow model geeft aan hoe de waarde van een activa zich verhoudt tot de schaarste van die activa. Hierbij wordt de circulerende hoeveelheid van een activa gedeeld door de hoeveelheid die per jaar wordt geproduceerd. Het model wordt vaak gebruikt om de waarde van edelmetalen te monitoren. Van bitcoin zullen er, zoals je wellicht al weet, nooit meer dan 21 miljoen bestaan en met de aanstaande halving zal de “productie” worden gehalveerd. Een degelijke halving vindt ongeveer elke vier jaar plaats.

Uiteraard is er ook kritiek van analisten die beweren dat het stock-to-flow model niet toe te passen is op de moeder aller cryptocurrencies. Zo beweert Joe Weisenthal, Executive Editor of News bij Bloomberg Digital, dat iedereen op de hoogte is van hoe de voorraad van bitcoin tot stand komt en derhalve de markt al ver van tevoren anticipeert op een halving. Met andere woorden, de halving is volgens Weisenthal al ingeprijsd:

In mei 2020 zal het volume van nieuw aangemaakt Bitcoin halveren, en de theorie (hoop) is dat met de verminderde toevoer, de koers zal stijgen. Je weet wel, vraag en aanbod en zo. Uiteraard zal een ieder die ook maar in de zwakste versie van efficiënte markten gelooft dit onzin vinden. Markten bewegen aan de hand van verrassingen en onbekende gebeurtenissen, terwijl het schema voor de voorraad van Bitcoin voor de hele wereld inzichtelijk is.

Ook Meltem Demirors, Chief Strategy Officer bij CoinShares, snijdt een interessant punt aan. Volgens hem zouden institutionalisering en de opkomst van bitcoin-derivaten de bitcoin koers minder afhankelijk maken van de voorraad van bitcoin.

Benieuwd naar wat onze analisten verwachten van het koersverloop van bitcoin? Zorg dan dat je onze wekelijkse analyses niet mist!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.603,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.673,60 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.675,28 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.686,45 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.