Kevin Schijven Kevin Schijven
02/03/2020 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2020 10:45

Bitcoin (BTC) gaat in maart niet onder $8.600 sluiten, aldus Plan B

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) gaat maart niet onder $8.600 sluiten, aldus Plan B

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) bereikte vorige maand eindelijk weer de belangrijke psychologische grens van $10.000, echter is de koers sinds vorige week behoorlijk gedaald. Er wordt gevreesd dat verdere dalingen er de komende tijd inzitten, sommige analisten spreken over nieuwe bodems van $6.000 of zelfs $4.000, maar de meningen lijken erg verdeeld te zijn.
Zo zijn er ook nog genoeg bullish analisten in de markt. Plan B, de bekende Nederlandse bitcoin-analist, meldt dat de bodem helemaal niet zo laag zal zijn. Volgens de anonieme analist, die bekend is van het toepassen van het stock-to-flow analytisch model op de koers van bitcoin, gelooft niet dat we de maand maart onder de $8.600 zullen afsluiten.

Herinner je mijn voorspelling van vorige maand dat bitcoin boven $8.200 zal blijven? Tot nu toe is alles goed en de indicator is zojuist overgegaan naar $8.600 (afsluiting maart). Risicovol met BTC nu op $8.475, maar ik wil het delen als een test buiten de steekproef. Merk op dat dit totaal anders is dan S2F!

Plan B geeft aan dat hij hiervoor niet het stock-to-flow model heeft gebruikt dat het schaarse aanbod van bitcoin gebruikt om de prijs te voorspellen. Ook waarschuwt hij ervoor dat de voorspelling enigszins risicovol is aangezien de prijs momenteel rond $8.475 zit, wat dus onder deze $8.600 is. Hij voegt daaraan toe dat het mogelijk is dat de koers deze maand ook hoger zou kunnen afsluiten, bijvoorbeeld rond $9.000 of $10.000:

Het is geen prijsvoorspelling maar een bodem. Dus de voorspelling is dat bitcoin maart niet onder $8.600 zal afsluiten. Maar het kan ook $9.000, $10.000 zijn, in ieder geval boven $8.600. Deze vloer is nu interessanter als BTC eronder ligt, dan wanneer BTC op $10.000 of hoger ligt.

Ondanks de recente daling van de koers lijkt ook het stock-to-flow model nog behoorlijk accuraat te zijn. Plan B voorspelt, naast de bodem van $8.600, dat de koers boven de $10.000 uit zal komen rond de halving in mei en dat er in 2021 een bull-run zal zijn naar maar liefst $100.000.
Onlangs meldde een andere analist dat hij ook nog steeds bullish is over de huidige markt. Volgens hem is het mogelijk dat de koers nog naar $18.000 gaat stijgen voor de halving in mei.
Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die vanochtend verscheen!
David heeft gisteren zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie