Roy van Krieken Roy van Krieken
13/12/2021 19:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/12/2021 19:35

Nederlanders stapten massaal de cryptomarkten binnen in 2021

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlanders stapten massaal de cryptomarkten binnen in 2021

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

Uit een onderzoek van Kantar Nederland blijkt dat 2021 een jaar was waarin ontzettend veel Nederlanders voor het eerst een crypto investering deden. Ondanks een vaak heftige volatiliteit van de crypto koersen waagden meer dan een half miljoen Nederlanders de gok en investeerden zij voor het eerst in een of meerdere cryptocurrencies.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto in Nederland

Onlangs werd er al door Ipsos onderzocht hoeveel Nederlanders er nu daadwerkelijk crypto munten in het bezit hebben. Uit dit onderzoek bleek dat zeker 1,2 miljoen Nederlanders boven de 18 jaar cryptocurrencies bezit. Voortal bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn cryptocurrencies die goed in de smaak vallen bij Nederlanders.

Het onderzoek van Ipsos was echter een stuk kleiner dan dat van Kantar. Zo ondervroeg Ipsos slechts enkele honderden Nederlanders, terwijl Kantar meer dan 40.000 Nederlanders aan de tand voelde.

De resultaten uit het onderzoek van Kantar komen dan ook niet helemaal overeen met dit onderzoek van Ipsos. Het grootschalige onderzoek van Kantar toont aan dat namelijk zeker 1,6 miljoen mensen in Nederland cryptocurrencies in het bezit hebben!

Tenminste 570.000 Nederlanders zouden ook pas voor het eerst een crypto investering hebben gedaan in 2021. Het is duidelijk dat dit dus een uitstekend jaar was voor de crypto industrie in Nederland.

Ook staat er nog een groep van zeker 400.000 Nederlanders aan de zijlijn met enige interesse om in de nabije toekomst te investeren in cryptocurrencies, zo stelt het onderzoek van Kantar. Kanttekening hierbij is dat de koersen dan wel enigszins positieve dingen moeten laten zien.

Diverse groep

Uit het nieuwe onderzoek van Kantar blijkt ook dat het niet enkel jonge mannen zijn die investeren in crypto. Onder de Nederlandse crypto investeerders die in 2021 zijn ingestapt is maar liefst 42% vrouw. 

Daarnaast zijn ook veel verschillende leeftijdscategorien van de Nederlandse bevolking goed vertegenwoordigd. Niet alleen jongeren investeren grootschalig in crypto, ook dertigers en veertigers stappen steeds vaker in. Het opleidingsniveau blijkt ook een rol te spelen. Laagopgeleide Nederlanders lijken minder vaak bezig te gaan met de wereld van crypto.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie