Roy van Krieken Roy van Krieken
01/11/2021 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2021 13:04

Nederlandse analist PlanB voorspelt een bitcoin (BTC) koers van $135.000 voor het einde van het jaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlandse analist PlanB voorspelt een bitcoin (BTC) koers van $135.000 voor het einde van het jaar

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

Een van de meest gebruikte modellen bij het voorspellen van de bitcoin (BTC) koers is het stock-to-flow (S2F) model van de Nederlandse analist PlanB. Dit model bleek in staat om tot in detail de koersbewegingen van de afgelopen tijd te voorspellen. PlanB stelt nu op Twitter dat voor bitcoin de weg vrij is om in de komende maanden een explosieve opwaartse beweging te maken.

Bitcoinland El Salvador zet unieke stap, zet hotel op de blockchain
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Stock-to-flow model

Een van de belangrijkste zaken die het model op dit moment voorspelt is een koers van $100.000 voor bitcoin (BTC) in de nabije toekomst. Het model voorspelt de koers van bitcoin door als het ware de schaarste van de grootste cryptocurrency te meten. Op dit moment ligt de daadwerkelijke koers van bitcoin echter nog een behoorlijk stuk onder het voorspelde prijspunt van het model.

Uiteraard zakte de koers een paar maanden geleden behoorlijk terug. Veel mensen riepen daarom dat het S2F model ontkracht zou zijn. PlanB maakte zich echter weinig zorgen. Hij bleef volledig achter zijn model staan en gaf een aantal korte termijn voorspellingen.

Zo schetste hij een scenario waarin de bitcoin koers de maand augustus boven de $47.000 zou sluiten. Volgens hem zou dit een cruciaal punt zijn om de huidige marktcyclus voort te zetten. Uiteraard weten we nu dat dit inderdaad zo zou uitspelen.

Advertentie

$135.000 in december

PlanB geeft op Twitter aan dat volgens hem de belangrijkste voorwaardes voor een voortzetting van de marktcyclus zijn voldaan. Om die reden verwacht PlanB dat bitcoin investeerders de komende paar maanden een leuke tijd tegemoet zullen gaan.

Zijn eerste prijs doel is een bitcoin koers van tenminste $98.000 in november. Dat zou betekent dat in minder dan een maand tijd bitcoin als een raket omhoog zou moeten schieten.

Echter, dat is nog lang niet alles. Hij verwacht namelijk dat aan het einde van december bitcoin een prijs van zeker $135.000 zal hebben bereikt. Dat is een stijging van meer dan 100% in slechts twee maanden tijd, mocht dit daadwerkelijk zo uitspelen.

Uiteraard heeft niemand een glazen bol. Zelfs PlanB niet. Desalniettemin zal vrijwel iedere bitcoin investeerder hopen dat PlanB uiteindelijk opnieuw zijn gelijk krijgt en het S2F model opnieuw de wereld van cryptocurrencies zal verbazen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie