Roy van Krieken Roy van Krieken
05/07/2021 16:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2021 16:04

Nederlandse analist PlanB: $64.000 was niet de top van bitcoin (BTC) deze cyclus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlandse analist PlanB $64.000 was niet de top van bitcoin (BTC) deze cyclus

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

De beroemde doch anonieme nederlandse cryptoanalist PlanB heeft op Twitter laten weten nog altijd volledig achter zijn stock-to flow (S2F) model te staan. Volgens hem is de huidige prijs van bitcoin juist een uitgelezen moment om in te slaan.

Het S2F-model werd traditioneel toegepast op schaarse goederen zoals goud en zilver. PlanB was echter van mening dat een dergelijk model ook op de grootste cryptocurrency kan worden toegepast gezien de schaarste van bitcoin.

Tot dusver bleek de koers van bitcoin (BTC) behoorlijk aardig dit model te volgen. Echter, wil het model geloofwaardig blijven zal de koers van bitcoin in de komende maanden het een en ander moeten laten zien.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

‘Worst case scenario’ van PlanB

De vraag op dit moment blijft uiteraard of het huidige prijsniveau van bitcoin de bodem is of dat er mogelijk eerst nog een stuk verder naar beneden wordt afgedaald. Volgens PlanB is het absolute ‘worst case scenario’ voor de koers van bitcoin een prijs van $28.000 in juli.

Daarnaast is volgens hem de laagst mogelijke monthly close van augustus alweer $47.000. Hij stelt dat de komende tijd behoorlijk interessant gaat worden.

Advertentie

Bull-run is nog niet voorbij

PlanB blijft echter volledig vertrouwen in zijn S2F-model toepassing op bitcoin. Hij gelooft er heilig in dat de vorige all-time high van $64.000 niet de piek was van deze marktcyclus.

“Mijn on-chain data laat mij zien dat deze bull niet voorbij is en $64.000 niet de top was. Dit komt overeen mijn het S2F(x) model. Daarnaast stelt mijn bodemanalyse, die niet gebaseerd is op S2F, dat we niet onder de $47.000 eindigen in augustus”

De komende zes maanden zullen cruciaal zijn in het bepalen of het S2F-model blijft kloppen. PlanB noemt twee scenario’s voor de periode. Ofwel $64.000 was wel degelijk de top en we blijven hangen tussen de $25.000 en $50.000, of de bull cyclus gaat ongestoord verder en volgt het S2F model tot een prijspunt tussen de $100.000 en $288.000.

PlanB lijkt hier niet over te twijfelen. Hij zou zijn geld op het tweede scenario inzetten. De conclusie van PlanB is duidelijk: Ondanks de koers van bitcoin op dit moment is er geen reden om niet meer te geloven dat er mooie dingen staan te gebeuren voor investeerders en handelaren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie