Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Neppe bitcoin (BTC) advertenties op Twitter misbruiken gelijkenis Jort Kelder

Er zijn weer opnieuw neppe bitcoin (BTC) advertenties in ons land opgedoken. Ditmaal worden foto’s van presentator Jort Kelder misbruikt voor frauduleuze advertenties op Twitter. Dat meldt nu.nl op 8 februari.

Vorig jaar was al op Crypto Insiders te lezen dat op verscheidene social media-platforms, voornamelijk Facebook, neppe advertenties zijn verschenen met foto’s van bekende Nederlanders (BN’ers). De advertenties beloven hoge rendementen aan investeerders, maar hier is niets van waar, beleggers zien hun geld niet meer terug.

- Advertentie -

De frauduleuze advertenties lijken alsof ze afkomstig zijn van bronnen als NOS of RTL en bevatten foto’s van een BN’er. De BN’er zou zogenaamd rijk zijn geworden door gebruik te maken van hetgeen dat de advertentie belooft, maar daar klopt dus niets van.

Vorig jaar klaagde John de Mol Facebook aan omtrent deze neppe advertenties. Facebook zou namelijk te weinig hiertegen doen. De rechter gaf in november De Mol gelijk en gaf de opdracht aan Facebook om deze advertenties te verwijderen. Kort daarna ging Facebook in hoger beroep tegen de beslissing.

Onlangs kwam naar buiten dat inmiddels meer dan 300 mensen de dupe zijn geweest van deze oplichting en ruim €2,9 miljoen aan schade hebben geleden. Dat meldde de Fraudehelpdesk na berichtgeving van Shownieuws vorige maand.

Waarschijnlijk is de werkelijke schade nog veel hoger. Normaal gesproken meldt ongeveer 10 procent van de slachtoffers zich bij ons.

Aldus de Fraudehelpdesk. Nu verschijnen dit soort frauduleuze advertenties op Twitter en bevatten foto’s van Jort Kelder. Hij zegt het volgende erover:

Hoogst irritant. De ellende is dat Twitter aan het bericht niet kan zien wat er frauduleus is. Daar kom je alleen achter als je de link opent. Lastiger aanpakken, mij dunkt. Maar het onderstreept eens te meer de schaduwkanten van sociale media.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.322,11 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.322,11 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...