Ivo Melchers Ivo Melchers
07/01/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/01/2023 15:00

On-chain data: bitcoin investeerders blijven accumuleren, ondanks bearmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ARK Investment analist voorspelt bitcoin prijs boven $1 miljoen

Foto: Nedrofly/Shutterstock

De bitcoin koers staat momenteel ongeveer 75% onder zijn all-time high van rond de $69.000. Meer dan een jaar zit de koers in een neerwaartse trend en is het voornamelijk angst wat de crypto markt overheerst. Echter schetst on-chain data een ander beeld, aangezien bitcoin (BTC) investeerders in ruimere mate bezig zijn te accumuleren. De huidige prijsactie lijkt dus niet iedereen af te schrikken.


Bitcoin en olieprijzen reageren extreem volatiel op geopolitieke spanningen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Wat zal de goudprijs zijn op 1 februari 2023?

Samen met GoldRepublic mag Crypto Insiders voor de winnaars op deze prijsvraag een aantal leuke prijzen weggeven die uiteraard in het teken zullen staan van goud!


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin accumulatie

Uit data van on-chain analysebedrijf Glassnode is niet te zien dat bitcoin op het moment in een bearmarkt verkeert. Verschillende metrics hebben namelijk nieuwe records bereikt. Zo kon je eerder in het Bitcoin nieuws al lezen dat het aantal wallets met ten minste 1 BTC een nieuwe all-time high had bereikt van 950.000. Inmiddels, iets meer dan een maand later, zijn er 979.707 adressen met 1 BTC of meer geregistreerd.

Ook het aantal adressen met minimaal 10 BTC is flink gestegen in de afgelopen tijd. Het aantal adressen met 10+ BTC staat momenteel op het hoogste punt sinds twee jaar. Er zijn maar liefst 155.286 wallets met een totaal van 10 BTC of meer, wat een stijging van 4% betreft in de afgelopen maand.

De wallets van shrimps, oftewel de wallets met minder dan 1 BTC, zijn ook flink aan het toenemen. Zo is het aantal adressen met 0.1+ BTC gestegen tot een nieuw record van 4.212.110. Als laatste is het aantal wallets met ten minste 0.01 BTC ook gestegen tot een nieuw hoogtepunt van 11.444.918.

Bitcoin ‘HODL-only’ adressen

Onlangs kon je ook al lezen dat het aantal bitcoin accumulatie adressen, ook wel ‘HODL-only’ adressen genoemd, momenteel op een recordhoogte staat van 793.591. Deze adressen worden door Glassnode gedefinieerd als de adressen die ten minste twee inkomende BTC overdrachten hebben en nooit iets hebben uitgegeven of opgenomen. Het aantal bitcoin op deze adressen komt tevens steeds dichterbij het huidige record van 3.403.280, behaald in augustus 2015. Vandaag de dag staat het aantal BTC op deze wallets namelijk gelijk aan 3.099.828.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie