Ivo Melchers Ivo Melchers
26/11/2022 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2022 06:00

Aantal wallets met minstens 1 BTC nadert de miljoen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Sittipong Phokawattana

Onlangs kon je in het bitcoin nieuws lezen dat de maandelijkse bitcoin (BTC) uitstroom op exchanges een all-time high had bereikt. Na het faillissement van FTX lijkt de waarde van self-custody steeds meer door te dringen bij crypto-investeerders. Dit heeft er toe geleid dat er in de afgelopen maand maar liefst 172,7k BTC van de crypto-exchanges af was gehaald. Deze ontwikkeling lijkt samen te vallen met de stijging in het aantal bitcoin adressen die ten minste één BTC bevatten, ook wel ‘wholecoiners’ genoemd.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Adressen met minstens 1 BTC

Het aantal adressen op de blockchain van Bitcoin die één of meer BTC bevatten heeft een nieuwe all-time high bereikt. Data van blockchain-analyse bedrijf Glassnode laat zien dat er op het moment 950.000 wallets zijn met één BTC of meer.

Ondanks het feit dat het afgelopen jaar extreem bearish was voor de koers van bitcoin, is dit een zeer positieve ontwikkeling waarmee de acceptatie van bitcoin wereldwijd lijkt toe te nemen. Bitcoin-podcaster Jake Woodhouse geeft aan dat de waarde van bitcoin niet de huidige koers reflecteert:

‘’Plebs over de hele wereld zuigen bitcoin op, omdat ze zien dat dit een kans is om een enorm ondergewaardeerde activa te verzamelen, waarvan de meesten aannemen dat ze geen waarde hebben als de prijs instort. ‘Bitcoin is dood’, roept de mainstream… is het? Het is duidelijk dat velen het daar niet mee eens zijn.’’

‘Bitcoin plebs’ zijn de gewone mensen over de hele wereld die bitcoin ondersteunen. Plebs zullen in bitcoin blijven geloven en BTC blijven kopen, ondanks pogingen van de mainstream om de cryptocurrency onderuit te halen. aldus Woodhouse.

Advertisement

BTC adressen in het rood

Ondanks deze positieve ontwikkeling kunnen we de neerwaartse prijsactie van het digitale goud niet negeren. Dit heeft er toe geleid dat 51% van het totaal aantal bitcoin adressen momenteel in het rood staat. Dit staat gelijk aan 24,6 miljoen wallets. Een positieve kanttekening is dat de vorige berenmarkten ook steeds geëindigd waren op het moment dat de meerderheid van de bitcoin adressen in het rood stonden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement