Timo Bult Timo Bult
22/10/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 14:52

Opera voegt bitcoin (BTC)-betalingen voor 350 miljoen gebruikers toe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en andere crypto beheren met de wallet van internetbrowser Opera

Gebruikers van de Opera webbrowser kunnen nu directe bitcoin-betalingen verzenden en ontvangen binnen de browser. Dit kondigt het bedrijf aan in een persverklaring die het met Cointelegraph deelde.
De ondersteuning van bitcoin werd eerder dit jaar al aan de bétaversie toegevoegd. Nu ondersteunt ook de officiële versie van de browser betalingen in bitcoin. Naast bitcoin kunnen gebruikers ook betalingen in TRON (TRX) en ether (ETH) doen binnen de browser.
De cryptocurrency kan worden bewaard in de ingebouwde cryptocurrency wallet. Head of crypto bij Opera, Charles Hamel, legt in de persverklaring uit:

Wij zijn van mening dat het openen van onze browser voor meer blockchains, inclusief Bitcoin, de logische volgende stap is om onze oplossing relevanter te maken voor iedereen die een Bitcoin-wallet heeft en graag dingen met hun cryptocurrencies wil doen, behalve ze in een account vast te houden.

Alle 350 miljoen gebruikers hebben nu toegang tot BTC-, TRX- en ETH-betalingen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld voor producten binnen webshops betalen met de cryptocurrencies, mits deze webshop dit ondersteunt.
Opera richt zich al langere tijd op de ontwikkeling van Web 3.0, de volgende evolutie van het internet. Cryptocurrencies zouden een belangrijke rol kunnen gaan spelen, naast gedecentraliseerde computing en de integratie van blockchain-technologie. Opera lanceerde de nieuwe browser, “Reborn 3” genaamd, begin april van dit jaar.
Een andere browser waarin cryptocurrency een belangrijke rol speelt is Brave. Onlangs werd bekend dat de Brave browser maar liefst 8 miljoen maandelijkse gebruikers heeft. Daarnaast zouden zo’n 290.000 content creators donaties met het Basic Attention Token (BAT) accepteren.
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om in zijn net verschenen ?wekelijkse column? te lezen over zijn plan.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie