opera_voegt_ondersteuning_bitcoin_BTC_en_tron_TRX_toe_aan_betaversie_webbrowser

Opera voegt ondersteuning bitcoin (BTC) en TRON (TRX) toe aan bètaversie webbrowser

Android-gebruikers van de bètaversie van de nieuwe Opera-webbrowser kunnen nu ook bitcoins (BTC) en TRON (TRX) verzenden via de ingebouwde cryptocurrency wallet. Dit kondigde het bedrijf onlangs aan. Opera hoopt zo stap voor stap dichterbij de volledige ondersteuning van het zogenaamde “Web 3” te komen.

In december 2018 voegde Opera een cryptocurrency wallet toe aan de webbrowser, Cryptocurrency Wallet genaamd. Daarmee konden gebruikers nog alleen ethereum (ETH) en ERC20-tokens versturen. Deze browser werd in april 2019 officieel gelanceerd.

Nu heeft het ook ondersteuning voor bitcoin, TRON en alle op TRC-10 gebaseerde tokens toegevoegd aan de bètaversie van de nieuwe browser. Gebruikers kunnen daardoor deze cryptocurrencies gebruiken voor betalingen via webpagina’s; een belangrijk onderdeel van Web 3.

Web 3 refereert aan de ambitie om het huidige internet te evolueren. Het doel is om een meer open en gedistribueerd internet te ontwikkelen waarvoor onder andere blockchain gebruikt moet gaan worden.

Een van de nieuwe functies van Opera’s webbrowser is dat gebruikers betalingen kunnen verrichten tijdens een bezoek aan een webpagina. Het bedrijf meldt in de aankondiging:

Het belangrijkste is dat we een experimentele integratie van Web 3 toevoegen, waardoor websites adressen kunnen aanvragen en ontvangen en gebruikers transacties met Bitcoin kunnen maken. Opera brengt Bitcoin naar Web 3, waardoor u deze cryptocurrency kunt gebruiken voor transacties op het web.

Eerder waren daar nog externe applicaties voor nodig, waardoor het een omslachtig proces was. Het bedrijf laat in de aankondiging weten:

Voordat Opera bijna een jaar geleden de cryptocurrency-scène binnentrad, had je voor het gebruiken van cryptocurrencies online en de toegang tot Web 3 speciale apps of extensies nodig, waardoor het moeilijk werd voor mensen om het zelf uit te proberen. Onze browser maakt dit een stuk gemakkelijker,

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€7.657,24 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.640,90 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.628,47 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.641,34 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.561,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.697,92 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.611,62 Kopen
Laatste nieuws