Roy van Krieken Roy van Krieken
09/03/2023 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2023 16:33

Opluchting: Grootste Mt. Gox schuldeiser gaat bitcoin niet verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Opluchting: Grootste Mt. Gox schuldeiser gaat bitcoin niet verkopen

Foto: Primakov/Shutterstock

Het lijkt er sterk op dat bitcoin (BTC) beleggers voorlopig weer even opgelucht adem kunnen halen. Binnenkort zullen de schuldeisers van Mt. Gox hun bitcoins terug in ontvangst mogen nemen en de allergrootste schuldeiser heeft aangegeven dat hij deze enorme lading niet gaat verkopen. De angst bestond dat het plotseling vrijkomen van vele duizenden bitcoins voor een flinke crash zou kunnen gaan zorgen.

Bitcoin ETF’s beleven slechtste dag ooit, gigantische GBTC uitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Mt. Gox

Mt. Gox was jaren geleden verreweg de grootste bitcoin exchange ter wereld. Het handelde maar liefst 70% van alle BTC transacties af. Op een gegeven moment werd de exchange echter gehackt en maar liefst 850.000 bitcoins gingen verloren. 

Later dit jaar zal een aanzienlijk deel van deze bitcoins echter weer worden teruggeven aan schuldeisers. Dat vooruitzicht zorgt voor paniek in de markt. Immers, een astronomische hoeveelheid bitcoin zoud dan plotseling gedumpt kunnen worden, wat vervolgens weer serieuze gevolgen voor de bitcoin koers kan hebben.

De allergrootste schuldeiser, het Mt. Gox Investment Fund, heeft echter tegen Bloomberg verteld dat zij absoluut niet van plan zijn hun buit te verkopen. Hoewel het niet duidelijk is op hoeveel BTC deze schuldeiser recht heeft zal dat ongetwijfeld een enorme hoeveelheid zijn.

Het fonds koos voor een vervroegde uitbetaling in september in plaats van te wachten tot alle rechtszaken over de ingestorte exchange waren opgelost. Het zal 90% krijgen van wat inbaar is in een verhouding van ruwweg 70% bitcoin en 30% cash.

Bitcoin dump?

Andere schuldeisers hebben nog tot en met morgen om te besluiten of zij ook voor de vervroegde uitbetaling gaan, of dat zij willen wachten totdat de zaak helemaal wordt afgerond.

Voor bitcoin beleggers is het natuurlijk positief dat de grootste schuldeiser belooft voorlopig geen bitcoin te verkopen. Eerder al werd de markt gerustgesteld door het nieuws dat de twee grootste schuldeisers hun openstaande schuld graag in bitcoin willen ontvangen. 

Dat wil niet zeggen dat andere schuldeisers hetzelfde gaan doen. Het is niet gek om te verwachten dat veel van hen wel hun teruggekregen bitcoins direct in de verkoop gooien of dat zij in dollars uitbetaald willen worden. De tijd zal het uitwijzen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie