Timo Bult Timo Bult
16/02/2023 20:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2023 20:30

Opluchting: 2 grootste Mt. Gox schuldeisers kiezen bitcoin als afbetaling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Alivio: los 2 mayores acreedores de Mt. Gox eligen Bitcoin como pago

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Er is goed bitcoin nieuws te melden! De twee grootste schuldeisers van Mt. Gox, een inmiddels failliete crypto exchange, hebben ervoor gekozen hun openstaande schulden in bitcoin te ontvangen. De afwikkeling van de schulden omtrent Mt. Gox is een proces dat menig BTC investeerder in zijn greep houdt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Uitbetaling in bitcoin betekent geen onmiddellijke dump

De twee schuldeisers in kwestie zijn het MtGox Investment Fund (MGIF) en Bitcoinica, een inmiddels niet meer bestaande Nieuw Zeelandse crypto exchange. Dat schrijft CoinDesk op basis van bronnen bekend met de zaak. Zij zullen naar verwachting in september van dit jaar 90% van de openstaande schuld terugkrijgen in de vorm van bitcoin.

De schuldeisers hadden ook de optie om te wachten op de afwikkeling van de volledige schuld. Echter zouden zij dan naar verluidt nog 5 tot 9 jaar moeten wachten tot het hele proces is afgerond. Zij kiezen dus liever voor de snellere uitbetaling van 90% van hun schuld.

Het feit dat dit in bitcoin zal gebeuren is relatief goed nieuws. Indien zij namelijk voor een afbetaling in cash hadden gekozen dan had de curator van Mt. Gox eerst een enorme hoeveelheid bitcoin moeten verkopen. De twee schuldeisers vertegenwoordigen zo’n 20% van alle openstaande schulden. Dat zou dus een aardige impact hebben gehad. Echter kunnen de twee partijen er natuurlijk altijd voor kiezen om hun BTC alsnog in een keer te verkopen.

Advertentie

Schuldenberg wordt kleiner, dus kleinere impact?

Mt. Gox was een bitcoin exchange uit Japan, die werd opgericht in 2010. Op het hoogtepunt verwerkte het meer dan 70% van de bitcoin-transacties wereldwijd. In 2014 werd de exchange getroffen door een enorme hack en ging failliet, waardoor meer dan 850.000 BTC verloren gingen.

De schuldeisers proberen nu terug te krijgen wat er nog over is. Dat zorgt al enige tijd voor enige paniek op de markt. Dit zou namelijk voor een enorme dump kunnen zorgen, met een dalende bitcoin prijs tot gevolg. Nu de twee grootste schuldeisers hun stuk van de taart ontvangen zal de totale schuldenberg kleiner worden. De uiteindelijke impact kan daardoor eventueel kleiner worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie